Tre personer häktade för mord i Länsmansgården

Två personer har av Göteborgs tingsrätt häktats som misstänkta för mordet i Länsmansgården på torsdagen förra veckan och en person har häktats som misstänkt för medhjälp till mord. Alla tre anses vara medlemmar i det kriminella nätverket i södra Biskopsgården som idag oftast kallas Södra Biskop.

De personer det handlar om är Er*lin Rush#ti, Mal@min Samur*h J@rju (även känd som rapparen Mjay) och R@mi K@nfoud som är mera känd som rapparen C3tooloose.

R@mi K@nfoud som misstänks för att vara en av de två skyttarna är välkänd av polisen sedan tidigare. Han har av vittnen i polisförhör pekats ut som det tilltänkta offret när en känd gängledare, från det kriminella nätverket som kallas Nya Norra, nyligen åtalades och dömdes för mordförsök. Gängledaren som heter Mohammad Sheikh Muhiadiin dömdes till 12 års fängelse efter att ha huggit en man med kniv.

Mal@min J@rju misstänks ha varit den andre skytten. Han är sedan tidigare dömd för grov stöld, efter att under personrånsliknande former ha stulit tillhörigheter från unga personer tillsammans med flera andra gärningsmän. Dessutom har han blivit lagförd för olovlig körning.

Er*lin Rush#ti är häktad för medhjälp till mord. Den tredje häktningsförhandlingen hålls i Göteborgs tingsrätt under måndagens eftermiddag. Har har tidigare dömts för brott mot knivlagen, olovlig körning, Dessutom är dömd för grovt skyddande av brottsling samt medhjälp till förberedelse till mord i samband med ett planerat mord på Blerim Kastrati i november 2018. Den gången mördades en annan man av misstag. För det mordet dömdes Anton#o T@ikumer till 9 års fängelse. Mordet var tänkt att vara ett hämndförsök för ett mordförsök på Ph#lip De C@vallho.

Alla tre misstänkta har förnekat brott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!