Fängelse för mord i Fisksätra

I februari sköts en 20-årig man till döds efter en brutal misshandel i Fisksätra centrum i Nacka. En 18-årig man har nu dömts till sex år och två månader i fängelse för att ha skjutit honom till döds. Sex andra män har också dömts för inblandning i fallet. Två av dem har dömts för misshandel. Fyra är dömda för ofredande.

En 20-årig man från Örebro vid namn Ali Abdo på besök i Fisksätra hamnade i bråk med ett gäng unga män inne i en livsmedelsbutik i Fisksätra den februari. Gänget övermannade mannen och förde ut honom till en mer avskild plats där de misshandlade honom grovt. Under nåt skede av bråket drog mannen en kniv och skadade en person. Han flydde från gänget men jagades och omringades på en parkeringsplats där han misshandlades och sköts i halsen. Han förblödde och dog.

Enligt Expressen har samtliga dömda ungdomar och unga män en koppling till ett lokalt kriminellt nätverk i Fisksätra som kallas Blacka. Den unge mannen som dömdes till 6 års fängelse heter Mostafa Zeki Fathaddin. Straffvärdet för mordet ansågs vara 18 års fängelse men genom att han var under 18 år när brottet begicks fick han ett lägre straff. Det är vad jag förstår ett hårt straff för en minderårig.

Bara en person till dömdes till att bli frihetsberövad. Det var Moh@med Om@r Al# som dömdes för misshandel och ringa narkotikabrott till ungdomsvård. Ognj*n Milov@nov#c dömdes för misshandel till skyddstillsyn. Slutligen dömdes också fyra personer till dagsböter för ofredande.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!