Adam Cwejman försvarar privat rättskipning

I en ledarartikel i GP försvarar Adam Cwejman privat rättsskipning. Det är en ytterst märklig artikel för sanningen är ju att Cwejman aldrog skulle få för sig att försvara muslimsk rättskipning vid sidan av det svenska rättsväsendet eller den alternativa rättskipning som förekommer bland svenska romer i form av romani kris och hederskultur. Inte heller skulle han försvara hederskulturen inom vissa familjer och släkter från Mellanöstern som också har inslag av privat rättsskipning utanför och vid sidan av det svenska rättsväsendet.

Men det han försvarar är i praktiken exakt samma sak. Privat rättskipning utan hänsyn till rättssäkerhet. Utan tanke på att den som är dömd och har avtjänat sitt straff förtjänar en ny chans i samhället. Det finns inget vettigt med att via privatjustis döma människor till livstidsstraff i form av utfrysning och stigmatisering. Det handlar om pedofiljakt genom organisationen Dumpen.

Dumpen

Enligt Cwejman behövs detta då rättsväsendet inte tar itu med problemet. Det är ett fruktansvärt uselt argument för exakt samma kan föras fram när det gäller de kriminella gängens alternativa rättsskipning, klanernas hederskultur eller romernas romani kris. De behövs då rättsväsendet inte klarar av att hantera problemen.

Det är naturligtvis nonsens. I fallet med pedofilerna är det ju inte ens säkert att de skulle begått nåt brott eller försökt begå nåt brott om inte Dumpens aktivister och anställda lockat dem till att begå brott. Att provocera fram brott är något som den svenska polisen inte får lova att göra. Det är olagligt. Det finns ingen anledning till att privatpersoner ska få ägna sig åt sånt. Men det tycker Cwejman.

Att Dumpens tvivelaktiga verksamhet skulle vara bra då den stressar lagstiftarna är också ett svagt argument då det också kan användas om religiöst motiverad privat lagstiftning eller hederskultur. Dessa företeelser påpekar ju på verkliga problem som rättsväsendet inta kan hantera.

Medborgargarde

I själva verket är Dumpen inget annat än ett fascistiskt medborgargarde. Där andra medborgargarden ägnar sig åt att avslöja och bekämpa invandrare som begår brott eller utbölingar som stör lugnet på orten så ägnar sig Dumpens medborgargarde åt att uppmana pedofiler att begå brott och hindra dem att begå brott. Det leder till allt mer intolerant och fascistiskt samhälle oavsett det faktum att syftet med det hela kan tyckas bra och vettigt. Det finns ingen anledning att acceptera den typen av medborgargarden i en rättsstat. För konsekvensen är det leder till rättsstatens upplösning. Till en fascistisk utveckling av samhället.

Vård och straff

Slutligen. Pedofili försvinner inte genom att straffen blir hårdare eller att övergrepp mot barn försvinner. Det krävs mer grundläggande förändringar av samhället för det. Den verksamhet som Dumpen bedriver och liknande medborgargarden riskerar dessutom att förvärra problemen istället för att förbättra. Detta då det blir svårare att ge pedofilerna den vård de behöver (de har ju i allmänhet själva blivit utsatta för exakt samma saker när de var unga). Utan vårdinsatser kommer de inte att sluta med sina övergrepp och cykeln av övergrepp mot barn fortsätter därmed i all oändlighet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!