Kristerssons språkkunskaper verkar begränsade

Statsminister Ulf Kristersson anser att alla som demonstrerar mot Turkiet är nyttiga idioter. Uppenbarligen behärskar han inget det svenska språket. Vilket ju kan vara något problematiskt för en statsminister. Dessutom faller det sig naturligt att undra om han överhuvudtaget kan föra en konversation på nåt annat språk eller en säga något som är förståeligt.

Den som är mot ett NATO-medlemsskap för Sverige, demonstrerar mot NATO och uppnår ett resultat som gör att Sverige inte kan bli medlem i NATO är ju inte direkt en idiot. Utan det hela är smart och framgångsrikt. De lyckas i sitt uppsåt. Den som är mot samröre med diktatorn Erdogan och den religiöst präglade regeringen i Turkiet, demonstrerar mot Turkiet och lyckas få Turkiet att avbryta alla vänskapliga samtal med Sverige är ju ingen idiot utan en framgångsrik opinionsbildare. Detta gäller alla vänstermänniskor som är aktiva mot NATO eller mot diktaturen Turkiet. Även de som hänger upp dockor föreställande Erdogan.

När det gäller Kristersson högerextremistiska vänner, de som garanterar hans statsministerpost, så är de verkligen nyttiga idioter. Sverigedemokraterna finansierar och deltar i ordnandet av en koranbränning utanför turkiska konsulatet med en dansk islamofob. Förutsägbart så leder detta till att Turkiet blir förbannade. Och slutar prata med Sverige. Det innebär också en försening vad det gäller ett medlemsskap i NATO. Sverigedemokraterna som är för ett NATO-medlemskap har därmed lyckats stoppa just det samma. Det är vad som kan kallas nyttiga idioter.

De enda som är nyttiga idioter är alltså Ulf Kristerssons samarbetspartner och det största partiet bakom hans regering. Frågan är om inte detta faktum också gör Ulf Kristersson till en idiot för hans makt baserar sig på vad han själv kallar ett gäng idioter.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!