Två män skjutna i Skärholmen – en död

På onsdagskvällen den 5 april strax efter klockan åtta på kvällen sköts två män ner utanför tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm. När polisen anlände hittade de en man i 30-årsåldern liggande på marken. Strax därefter fick de ett telefonsamtal från en annan man som också att han var skottskadad. Den andre mannen var i 55-årsåldern. Både två personerna fördes till sjukhus med ambulans. Den yngre mannen avled senare på sjukhuset.

Vid skjutningen fanns många personer på platsen och flera personer hörde och såg skjutningen. Omständigheterna kring skjutningen verkar ganska oklara och den äldre mannen befann sig cirka 50 meter ifrån den yngre mannen. Det kan vara så att han träffats av misstag. Alternativt har han försökt fly från platsen för att undkomma skyttarna.

Tidigare kontrollerades Skärholmen och Vårberg av ett sammanhållet nätverk men numera ska det vara splittrat i två, Skärholmennätverket och Vårbergsnätverket. De två nätverken har hamnat i konflikt med varandra, Vårbergsnätverket ska enligt en del uppgifter ha sökt kontakt med Södertäljenätverket för att få ett visst skydd medan Skärholmengrupperingen eventuellt ska ha kontakter med Vårbynätverket.

Den dödade ska enligt vissa uppgifter vara den ledande personen, Taha Maghraoui, på Skärholmensidan i konflikten. Uppgiften är dock inte bekräftad ännu. Hans bror  Osama Maghraoui blev skjuten till döds i Vårberg förra året. Enligt uppgifter finns det också en konflikt mellan Bredängsnätverket/Sätra yngre och  Skärholmengrupperingen.

Sannolikt har skjutningen också en koppling till en tidigare skjutning som ägde rum för nästan en vecka sen på fredag i förra veckan. Enligt sajten Krimfup.se dömdes och friades den mördade 30 åringen så sent som i somras för en grov misshandel som inträffade den 9 mars 2022 i ett skogsområde i Skärholmen Stockholm.

Läs mer: