Tre personer i Uppsala dömda för narkotikahantering

Två män och en kvinna har dömts av Uppsala tingsrätt för grovt narkotikabrott. Detta på grund av det hanterat närmare 12 kilo av den syntetiska drogen kristall (3-CMC) och amfetamin samt nästan 9 kilo cannabis. De har dömts till flera års fängelse.

En av de två männen har haft en ledande roll i gruppen och dömdes till fängelse i sju år. Den andre mannen dömdes till fängelse i sex år. Han ansågs ha agerat på uppdrag av den förstnämnde mannen. Han dömdes också för att sjäva ha överlåtit narkotika till tre personer. I hans straff ingår en skyddstillsyn som han dömts till tidigare och som nu undanröjs. Kvinnans roll i gruppen har enligt tingsrätten varit mer underordnad. Hon bland annat har varit chaufför och lånat ut sitt vindsförråd för förvaring av stora mängder narkotika. Hon dömdes till fängelse i fyra år.

– Alla tre har haft centrala och aktiva roller. Straffvärdet höjs av att hanteringen har utgjort led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning och uppenbarligen syftat till handel med narkotika, säger Maria Hallqvist i ett pressmeddelande. Hon är chefsrådman.

Utredningen har varit omfattande. Bland annat har polisens spanare visuellt kunnat följa och kontrollera de uppdrag som ”ledaren” lämnat och som parallellt framgått genom hemlig dataavläsning och telefonavlyssning.

Ytterligare två personer, en kvinna och en man, dömdes till fängelsestraff för grovt narkotikabrott respektive narkotikabrott kopplade till de tre personernas gemensamma narkotikahantering. Kvinnan döms därutöver för ytterligare narkotikahantering. Även två köpare dömdes till fängelse för narkotikabrott.

Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!