Långa fängelsestraff för narkotikabrott – 500 kilo i beslag

I slutet av november 2022 gjorde polisen i Uppsala en spaningsinsats i ett narkotikaärende. Det ledde till att polisen grep ett antal personer, bland dem en idag 55-årig man från Stockholm. Polisen i Stockholm kopplades in och gjorde en husrannsakan i 55-åringens bostad där en då 52-årig man befann sig.

När polisen i gjorde en spaningsinsats på 52-åringens adress var två män i 30-årsåldern i färd med att lasta kartonger från ett förråd. Kartongerna visade sig innehålla en stor mängd narkotika.

I anslutning till förrådet hittade polisen cirka 255 kilo amfetamin och 220 kilo hasch. I en av männens bostad fanns ytterligare cirka 16 kilo hasch. De åtalades för att tillsammans ha hanterat cirka 500 kilo narkotika.

Del i organiserad verksamhet

Kommunikation i krypterade chattar styrkte männens inblandning i brotten. Dessutom band mobiluppkopplingar samt dna på kartonger och narkotikaförpackningar männen till platsen.

Nacka tingsrätt dömde under sommaren männen för synnerligen grova narkotikabrott. Brotten bedömdes som synnerligen grova eftersom de enligt tingsrätten varit en del i en organiserad verksamhet och en mycket stor mängd narkotika hanterats i syfte att sälja.

Påföljd:
  • Man 55 år: 7 år och 10 månader
  • James Bass: 7 år och fyra månader
  • Yasser El-Housami: 7 år och fyra månader
  • Robert Hamberg: 7 år och fyra månader
Ärende två – 1,4 kg kokain

I ett andra ärende denna sommar dömde Stockholms tingsrätt två män för grovt narkotikabrott. Männen, 26 och 27 år, greps på ett universitet i Stockholm med cirka 1,4 kilo kokain och 90 gram marijuana i sina ryggsäckar.

En av männen hade ytterligare 9 gram marijuana i sin tröja. I hans bostad fanns dessutom en mindre mängd marijuana tillsammans med mycket kontanter. Brottet bedömdes som grovt eftersom männen hanterat stor mängd narkotika i syfte att sälja.

Påföljd:
  • Man 27 år: 5 år och 6 månader
  • Man 26 år: 5 år och 4 månader

Den 27-årige mannen dömdes även för tre fall av olaga hot, ofredande och tre överträdelser av kontaktförbud.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!