Frölunda – ung man skjuten i benet

Vid 23.30-tiden på måndagskvällen larmades polisen till Södra Dragspelsgatan i Frölunda. Flera patruller åkte till platsen liksom en ambulans. Detta efter att flera personer ringt polisen och larmat om skottlossning. På platsen hittade polisen en tonåring som var skjuten i benet. Dessutom hade han en skada i huvudet från fallet efter att ha blivit påkörd. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt vittnen på platsen ska en bil först ha kört på en man som färdades på en moped. Därefter ska två maskerade män ha klivit ut ur bilen och skjutit mannen på mopeden. Två personer i 18-årsåldern har under natten gripits som misstänkta för inblandning i händelsen.

Denna skjutning har sannolikt en koppling till den bomb och den skjutning som tidigare riktats mot en lägenhet i samma område. Men de gångerna handlade det troligen om varningar. Denna gång var det kanske snarare ett mordförsök. Fast det faktum att de bara sköt honom i benet när de kunde skjutit honom i bålen och huvudet tyder dock på att även detta kan ha varit en varning.

Enligt polisen handlar det hela förmodligen om en intern konflikt inom ett av de kriminella nätverken i västra Göteborg.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!