Varför vill vänstern inte sprida sina åsikter?

Ett mycket bra sätt att sprida sina åsikter, artiklar och arrangemang är att göra dem tillgängliga via epost och RSS, Det är enkelt att ordna och ofta inbyggt i de publiceringsverktyg som används. I WordPress som jag använder är det inbyggt och mycket lätt att använda. Ändå är det många tidningar och sajter som inte använder sig av det. Till och med i de falla de har WordPress.

RSS och mejl

Exempelvis gör inte den största vänstertidningen i Sverige det. ETC saknar helt RSS-flöde vilket är mycket märkligt. Andra sajter och tidningar har RSS-flöden som inte fungerar som de ska, till exempel tidningen Internationalen och Supermiljöbloggen. De innehåller tecken eller information som RSS inte kan hantera och blir därmed omöjliga att läsa med en RSS-läsare.

På bloggen Det ena alternativet finns en bra artikel om vad RSS-flöden är samt varför och hur RSS-flöden används och kan användas. De flesta vänstersajter har inte heller nån publicering av sajtens nyheter via mejl. Även det finns inbyggt i WordPress och de flesta andra publiceringsverktyg och är mycket lätt att använda. Både när det gäller RSS och majel går det att sprida hela inlägg eller utdrag. Utdrag innebär att läsarna av RSS-flödet eller mejlutskicket måste gå till tidningens sajt eller bloggsidan för att läsa hela inlägget/artikeln. Mer att läsa finns i an artikel på Nyhetskartan.

Sociala medier

I WordPress som är det publiceringsverktyg som jag rekommenderar finns det också via gratistillägget Jetpack möjlighet att posta inlägg automatiskt till Facebook, LinkedIn, Tumblr och Mastodon. Fast med begränsingar i hur många inlägg det går att posta per månad. För Mastodon finns det dock också ett gratis tillägg som inte har några begränsningar.

Mastodon är ett fritt och oberoende alternativ till X (hette tidigare Twitter). Enklast att få ett konto är det på Spejset eller Mastodon.nu. Spejset är att rekommendera då det är demokratisk styrt av Kamratdataföreningen Konstellationen. Den som vill ge stöd och ha inflytande kan bli medlem i Konstellationen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!