Explosionen och storbranden i Norrköping var inget brott

Det var ingen bomb som exploderade i det centralt belägna huset på Luntgatan i Norrköping den 3 september. Inte heller var det ett knarklabb eller nån bombfabrik. Det har visat sig att det inte var något kriminellt alls. Utan troligen en elcykel på laddning.

Batteriet har vid laddningen blivit överhettat och börjat brinna. I nära anslutning till elcykeln/batteriet fanns det också någon form av gasbehållare som exploderade som en följd av branden i batteriet. Det blev en kraftig explosion som dessutom orsakad en omfattande brand. Hela fastigheten fick evakueras.

Enligt åklagaren som varit ansvarig för utredningen i ärendet. Torsten Angervåg, handlar det om att gasbehållaren var hårspray, färgburk, torrschampo eller nåt liknande  Explosionen och branden var helt enkelt en olycka.

Däremot hittade polisen narkotika i lägenheten. Det har dock inget med explosionen att göra. Tre personer har varit anhållna som misstänkta för explosionen men har släppts fria. De tre var två personer som fanns i lägenheten och den som ska ha stått skriven på lägenheten. Mannen som har lägenheten har begärts häktad för grovt narkotikabrott.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!