Kvinna häktad för två bombdåd i Göteborg

En kvinna har häktats som misstänkt för två bombdåd i Göteborg. Dels bombdådet mot en lägenhet på Wingårdsgatan i Apslätten (Kålltorp) i augusti 2023. Dels bombdådet på Kalendervägen i Kortedala en vecka senare.

I samband med explosionen i Apslätten uppstod en mindre brand som dock snabbt kunde släckas av de boende i huset. I den berörda fastigheten har sociala myndigheter kontrakt på ett par lägenheter. De hyrs ut på korttidskontrakt för att inkvartera ungdomar som haft problem.

Explosionen i Kortedala innebar att entrédörren till uppgången lossnade från sina gångjärn. Flera rutor krossades. Främst i entrén, men även i två lägenheter.

När den unga kvinnan, T#lda Is@kss0n, greps i en bil på Stampen i centrala Göteborg beslagtogs också sprängmedel. Hon häktades därefter som misstänkt för två fall av allmänfarlig ödeläggelse och för tre fall av brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den unga kvinnan som ursprungligen kommer från Uddevalla har tidigare enbart dömts för fortkörning och ringa narkotikabrott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!