Explosionen i östra Göteborg

Den explosion som inträffade natten mot onsdag på Wingårdsgatan i östra Göteborg skedde vid en adress där det finns en dömd person folkbokförd. Mannen som är 35 år gammal har under år 2022 flyttat runt på en lång rad adresser i olika delar av Göteborg efter att tidigare ha bott i Majorna en längre tid och Pilegården i Askim en kortare tid. Mannen sitter dock för närvarande i fängelse och var förmodligen inte hemma när bomben exploderade.

Wingårdsgatan ligger i ett område med funkishus från mitten av 1900-talet som brukar kallas Apslätten och ligger på gränsen mellan Kålltorp i norr, Torp i söder och Kärralund i väster. Officiellt tillhör det primärområde Kålltorp. explosionen orsakade stora materiella skador men inga personskador. Förmodligen var det avsett som en varning till någon person, troligen den jag nämnt ovan. Men det verkar onekligen mycket märkligt att varna en person som inte är hemma utan befinner sig i fängelse.

Med tanke på var mannen tidigare bott är det väl troligt att bombdåden har en koppling till kriminella miljöer i Majorna eller Frölunda. I dessa miljöer pågår det för närvarande konflikter.

Men bombdådet skulle också kunna vara ha varit riktat mot någon annan. I fastigheten har nämligen de sociala myndigheterna kontrakt på ett par lägenheter som hyrs på korttidskontrakt för att inkvartera personer med problem. Även de personerna kan ha flyttat från adressen. Men det kan också vara så att den 35-årige mannen är skriven i en sådan lägenhet,

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!