Tre män gripna för mord i Köpenhamn

Dansk och svensk polis har gripit tre män för mordet på en 37-årig man i Köpenhamn den 19 oktober. Köpenhamnspolisen grep under torsdagen en av de tre männen, en 21-årig dansk medborgare. Han greps när han anlände till Köpenhamns flygplats från utlandet och är misstänkt för medverkan i mordet.

De andra två greps av svensk polis i Malmö. Den ene, en 19-årig svensk man, greps i onsdags och är misstänkt för själva mordet. Den andre, en 24-årig dansk medborgare, greps under torsdagen och är misstänkt för medverkan i mordet. Alla tre personerna är bosatta i Sverige.

Mordet skedde torsdagen den 19 oktober kl cirka 17.15 i hörnet av Herholdtsgade och Nyropsgade på Vesterbro. Gärningsmannen kom till platsen på en elsaparkcykel. Han var utklädd till matbud och körde upp på sidan av den 37-årige mannen och sköt honom på nära håll.

Gärningsmannen flydde sedan längs Nyropsgade till korsningen vid Kampmannsgade. Där slängde han en orange jacka och keps från leveranstjänsten Just Eat samt en blå väska från Wolt och flydde vidare längs Kampmannsgade mot Søerne iförd mörka kläder.

Den skjutne mannen var känd av dansk polis men ska inte ha haft några gängkopplingar.  Men mordet skulle kunna ha en koppling till att han enligt Ekstrabladet var en kände pokerrspelare som bland annat var medlem i en illegal pokerklubbp Jyllingevej i Köpenhamn. Klubben kallades slottet. Mannen lämnade pokerklubben år 2020 och bodde därefter en tid i Turkiet. Mannen ska urpsrungligen vara från södra Själland och ha bosniska rötter.

21-åringen, som greps i Danmark, kommer på fredag ställas inför en häktningsförhandling på Dommervagten i Köpenhamn. De två anhållna i Sverige kommer att begäras fängslade med sikte på utlämning till Danmark.

Den danska polisen är nöjda med att de nått framgångar i ärendet:

”Lige siden drabet har vi arbejdet intenst med den her voldsomme sag, og vi er glade for, at vi nu har fået et gennembrud. Efterforskningen fortsætter selvfølgelig, og noget af det, vi endnu mangler at klarlægge, er, hvorfor den 37-årige mand skulle dræbes,” fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling.

”Efterforskningen er meget omfattende og involverer mange aktører – særligt har vi et tæt samarbejde med svensk politi, som har ydet en ekstremt stor bistand med efterforskning i Sverige,” siger Brian Belling.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!