Två malmötonåringar åtalade för mordförsök i Uppsala

Den 13 september 2023 sköts en person ihjäl i korsningen Vanadisvägen/Västmannagatan i Vasastan i centrala Stockholm. Samma dag skedde också en skjutning på Stenhagsvägen i Uppsala. Kort efter den sistnämnda skjutningen greps två tonåringar från Malmö.

Skjutningen på Stenhagsvägen skedde en kort tid efter att familjens namn hängts ut på Flashback. Detta för att en av dem är svärmor till Rawa Majid. Några dagar tidigare hade det också skjutits mot ett hus på Stenhagsvägen. Vid det tillfället sköts det dock mot fel hus.

Personen som sköts ihjäl i Vasastan var en 19-åring från Gävle som anses tillhöra en gruppering som hade en koppling till Nätverk Foxtrot, närmare bestämt Rawa Majid-falangen. Hans namn var Giovanni Farias. Nu har två tonåringar från Malmö åtalats för mordförsöket på Stenhagsvägen i Uppsala. För mordet i Vasastan har de ännu inte åtalats.

De misstänkta

De två misstänkta personerna är Al# Al Rob@i* och Ab0 K@rah H@mz@. Båda två är från Rosengård i Malmö och var inhyrda för att utföra mord i konflikten mellan Ismail Abdo och Rawa Majid. Den hyrdes in av Abdo-falangen. När det gäller mordet i Vasastan och en skjutning på Stenhagsvägen finns det ytterligare en misstänkt, Abd*l M@jid El-Ow*it#, som sitter gripen som misstänkt för mord i Sarajevo på Harris Österdahl som ingick bland de personer som figurerat på Rawa Majids sida i konflikten.

Al# Al Rob@i* har tidigare åtalats för grova våldsbrott i Malmö och en mängd mindre brott trots att han bara är 17 år gammal. I de flesta fall har han inte dömts. I juni 2022 åtalades han för medhjälp till mordförsök den 12 mars 2022 på Ramels väg i Rosengård. Han skulle ha lurat offret till platsen samt deltagit i planeringen av dådet enligt åtalet. Mordförsöket ska ha genomförts tillsammmans med minst tre andra tonåringar. Tillsammans kallade de sig Rosengårds rovdjur.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!