Mord i Vasastan i centrala Stockholm

Flera personer ringde till polisen kvart över 9 på onsdagskvällen om att en man skjutits i korsningen Vanadisvägen/Västmannagatan i Vasastan i centrala Stockholm. De rapporterade om en gärningsman som lämnade platsen. Det stora antalet vittnen på plats underlättade för polisen att få en bild av händelsen

Privatpersoner utförde HLR på den skadade mannen tills ambulans tog över och förde honom till sjukhus. Mannen var svårt skadad. Mannen som var i 20-årsåldern avled senare.

Polisen inledde till en början en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott. Efter att mannen avlidit ändrades brottsrubriceringen till mord och grovt vapenbrott.

Med tanke på att det handlar om en skjutning på öppen gata så är det med stor sannolikhet frågan om en gängskjutning. Den skjutne är känd av polisen sen tidigare och dömd för flera narkotikabrott.

Enligt osäkra uppgifter ska det eventuellt röra sig om en person från Zeronätverket i Jordbro. Men enligt andra lika osäkra uppgifter kan det vara en person (en av tre bröder) från Älvsjö. I det första fallet skulle personen i så fall ha en koppling till kurdiska räven. I det andra fallet eventuellt en koppling till Dalennätverket.

Läs mer: