Tre svenskar gripna för skjutning i Sarajevo

Tre personer har gripits som misstänkta för inblandning i den skjutning som ägde rum i Sarajevo i Bosnien i tisdags eftermiddag. Då dödades en svensk medan en annan skadades. De misstänks alla för inblandning i mordet. Den förste greps redan på tisdagskvällen. De båda andra greps vid samma tillfälle under onsdagsmorgonen.

Ingen av de inblandade i skjutningen kände den bosniska polisens till tidigare. Svenskarna som besköts ska enligt uppgifter ha hyrt en bostad i området där skjutningen inträffade. Den som dödades var Harris Österdahl från Vinstanätverket och den som skadades var Elvir Mutic från Norrköping vars mammas lägenhet utsatts för ett attentat under konflikten. Österdahl har varit en allierade med Rawa Majid under den interna konflikten i Nätverk Foxtrot.

Den förste av gripne ska vara en man vid namn Oliver Hedberg som tidigare figurerat i brottsutredningar kring ett mord i Kalmar. Han satt en tid häktad. De andra två är också svenska medborgare. De ska enligt media i området heta Abd*l M@jid El-Ow*it# och K0nr@d Tylus.

Den sistnämnde är från Jordbro och har sannolikt en koppling till Zeronätverket som tagit Ismail Abdos sida i den interna konflikten i Foxtrot-nätverket. Den förstnämnde är från Malmö. Sannolikt är väl Hedberg och El-Ow*it# inhyrda för att utföra morduppdraget.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!