Livstids fängelse för mord i Landskrona

En 19-årig man har av Lunds tingsrätt dömts till livstids fängelse för att ha dödat en tonåring som snart skulle ta studenten. Mordet skedde i Landskrona i maj 2023. Den unge 19-årige mannen som sökts satt i en bil utanför en livsmedelsaffär när han träffades av det första skottet. Han flydde direkt men hann inte långt innan han sköts fler gånger. Ett stort antal personer blev vittnen till skjutningen.

Den skjutne unge mannen som sköts hade ingen koppling till kriminalitet och brottslighet utan skjutningen anses vara en felskjutning. Inte heller hade den unge mannen någon koppling till någon av de personer som var inblandade i mordet.

Den nu dömde 19-åringen som heter Ali Said var på rymmen från ett Sis-hem. Han är från Göteborg. Efter mordet ringde han personal på hemmet och uttryckte sig i förtäckta ordalag med anspelning på mordet. Han kunde knytas till mordet genom en burk Red Bull som han glömt kvar vid mordplatsen. På burken hittade hans DNA.

Ytterligare ne man dömdes för inblandning. En 21-årig man från Landskrona, Hugo Persson, dömdes till sju års fängelse för medhjälp till mord, bland annat eftersom han låtit 19-åringen bo hemma hos sig och att elcykeln som användes vid brottet senare hittades hemma hos 21-åringen.

Läs mer: