Explosion i centrala Mölndal

Under tisdagskvällen inträffade en explosion utanför en fastighet i centrala Mölndal (i en stadsdel som brukar kallas Bosgården). Närmare bestämt på Knarrhögsgatan 2A en stund efter klockan nio på kvällen. Explosionen var mycket kraftig och har enligt Räddningstjänsten troligen påverkat huset så mycket att det kan finnas en rasrisk. Dessutom är hisschaktet påverkat.

Explosionen som sannolikt orsakades av en bomb är det andra bombdådet under krot tid i Göteborgsområdet. På nyårsafton inträffade en kraftig explosion på Julias gatan 101 i Backa. Även den explosionen orsakade ganska stora skador. Polisen anser att det var t gängrelaterat sprängdåd.

På den aktuella adressen bor nästan unga människor (2 personer äldre än 35) och de flesta av dem har bott där en kortare tid än 1 år. Två personer har bott där längre än två år, två personer cirka 1 år och 8 personer kortare tid än 1 år.

8 av de personer som bor i fastigheten förekommer i databaser över personer som dömts för brott. Det finns därför ganska många som kan tankas ha varit måltavlor på den aktuella adressen. Två av dem har en koppling till Backa och en av dem är dömd för brott ihop med personer från Backa.

Dessutom en man som för ett par år sen dömdes för en mycket brutal misshandel på Järntorget tillsammans med ledande gängkriminella från nordöstra Göteborg. Slutligen också en  man som enligt polisen kan kopplas till personer inom ett mer löst sammansatt kriminellt nätverk i Mölndal.

Att det huvudsakligen bor unga människor som tidigare är dömda för brott och att de bott där en väldigt kort tid kan tyda på att adressen används av sociala myndigheter för att placera personer med problem under en viss tid.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!