Tidningen Internationalen i konkurs

Tidningen Internationalen har begärt sig själva i konkurs. Det innebär dock inte att tidningen upphör med utgivningen. Den har dock upphört med utgivning på papper och är numera enbart en nättidning. Den görs numera av ideella krafter men ges fortfarande ut av tankesmedjan Socialistisk Politik (SP). Konkursen och omvandlingen till en nättidning är ett resultat av det nya mediestödet.

Tidningen hade inga möjligheter att överleva de månader som de skulle ha behövt vänta på det nya mediestödet som den eventuellt skulle få. Med anledning av den uppkomna situationen har den ansvarige utgivaren Marco Jamil Espvall blivit intervjuad i Magasinet Konkret:

Jamil Espvall ser den nya lagen som en del i en större attack mot vänstern från Tidöregeringens sida.

– Mediedödslagen utgör ju inte den enda blåbruna attacken, tvärtom. När Svenskt Näringslivs propagandacentral Timbro lanserade strategin att erövra kommandohöjderna lyftes facket, hyresgäströrelsen, PRO, folkbildningen och A-lotterierna fram som prioriterade sektorer att undergräva för att kraftigt försvaga arbetar- och folkrörelserna. Tidöregeringen har därpå bit för bit tagit sig an uppgiften. Avskaffandet av mediestödet bör ses i det sammanhanget, säger Jamil Espvall.

[…]

– Vi fortsätter att komma ut som webbtidning med inriktning på ekosocialism och internationella frågor. Vi vill vara ett debattforum för antikapitalister inom Vänsterpartiet med en tydlig folkrörelseprofil, säger Jamil Espvall.

För att ge stöd till Internationalen får det att skänka pengar till SP:s kampfond, pg 3 96 91-1. Märk bidraget ”Stöd Internationalen”.

Läs mer:

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!