Fyra personer åtalade för mord i Hagalund, Solna

Åklagare har väckt åtal för mord på Hagalundsgatan i Solna den 30 maj 2023 då en man sköts till döds och en annan man skadades. Den skadade mannen är en av de nu åtalade.

Fyra män åtalas för att tillsammans och i samförstånd med andra okända gärningsmän ha dödat en man, Ghazi Idris Junes genom att skjuta honom med flera skott. Han ska från början ha tillhört ett gäng som kallades Werewolf, senare tillhörde han Vårbynätverket och när han sköts ska han ha tillhört gänget NBA i Hagalund, Solna.

Samtliga gärningsmän anses ha deltagit i planeringen av mordet. Åtalet omfattar även grovt vapenbrott i två fall och vållande till kroppsskada, grovt brott, i ett fall. En av de åtalade ska vara S*th H@uhia som enligt uppgifter tillhör ett mindre gäng som polisen kallar LB1 eller Ulriksdal B1. Det gör också den andre åtalade som är en minderårig pojke. LB1 anses ha köpt narktika från Nätverk Foxtrot.

– Det här åtalet är ett resultat av polisens omfattande och gedigna utredningsarbete. Utredningen visar att mordet kan kopplas till en konflikt mellan kriminella nätverk. Mordet har föregåtts av planering och har haft karaktären av en avrättning, säger Josefine Dahlqvist i ett pressmeddelande. Hon är kammaråklagare och förundersökningsledare.

Utredningen består bland annat av vittnesuppgifter, filmer från övervakningskameror, tekniska utredningar och analyser av innehållet i mobiltelefoner.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!