Skottlossning i Hagalund – en död och en skadad

Strax efter klockan 17 fick polisen igår, tisdag, kväll fick larm om skottlossning i närheten av Willys i Hagalund i Solna. Enligt vittnen handlade det om en eldstrid mellan två personer. Båda två träffade, en av dem avled på platsen, den andre fördes till sjukhus med ambulans. Den överlevande har blivit gripen som misstänkt för mord. Troligen var det den överlevande som var angriparen och sköt först. Den andre lyckades dock sannolikt få upp ett vapen och sköt tillbaks.

Inledningsvis, en period efter skjutningen, stoppades kollektivtrafik, pendeltåg och spårväg, i området, Detta då det fanns uppgifter om att personer efter skottlossningen flydde från platsen till fots eller på en elsparkcykel.

Den avlidne mannen ska vara i 35-årsåldern medan den gripne mannen ska vara i 20-årsåldern. Enligt osäkra uppgifter kan 35-åringen vara från de södra delarna av Stockholm längs med den röda tunnelbanelinjen.

Den gripne och skottskadade mannen är dessutom ett brottsoffer i en förundersökning angående mordförsök. Han är även ett brottsoffer i en förundersökning angående misshandel i och med att han blev misshandlad på brottsplatsen. I utredningen angående misshandel är en man gripen misstänkt för misshandel. Den som är misstänkt för misshandeln ska enligt uppgifter vara en man som blev vittne till händelsen och som sen gav sig på den överlevande men skadade skytten.

Polisen har också hittat vapen i närheten av platsen där skjutningen ägde rum.

Om det är så att den dödade mannen är från nåt område längs den södra linjen kan det vara så att han har koppling till något av följande kriminella nätverk, Bredängsnätverket, Sätra yngre, Sätra äldre, Skärholmennätverket, Vårbergsnätverket, Vårbynätverket eller Botkyrkanätverket. Om de skjutna däremot har koppling till lokalt förankrade nätverk i Solna handlar det om troligen Never Broke Again (NBA) eller Headshotligan (HSL).

Enligt uppgifter i Aftonbladet tillhörde 20-åringen NBA medan den dödade mannen ska ha tillhört ett lokalt nätverk i Hagalund.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!