Flera helsingborgare häktade för narkotikabrott

Den 23 januari greps 5 personer i Helsingborg i en gryningsräd som misstänkta för narkotikabrott. Aktionen hade planerats en längre tid och polisens utredning startade under 2023.

En av de gripna, en småföretagare, är inte dömd för brott tidigare men har haft umgänge med människor som kopplats till systematisk hantering av narkotika. Två av de som gripits är bröder och enligt Helsingborgs Dagblad har de varit kända småbrottslingar sen lång tid tillbaka. De har dock i många år hållit en låg profil men anses ha spelat en viktig roll för narkotikaförsäljningen i Helsingborg.

De två sista som misstänkta i ärendet beskrivs är misstänkta för själva narkotikahanteringen. Till skillnad från de andra har de dömts för brott och varit brottsaktiva under senare tid.

Alla fem misstänkta, Chr#sti@n Nivd@l*n, D#lsh@d Osm@n, D#l@war Osm@n, H@m#d Al-F@rtoos# och D*nn#s Ngyu*n  häktades i slutet av januari. Brotten de misstänks för begicks dock under 2020 och 2021 och bevisningen utgörs av avlyssningsmaterial från en knäckt krypterad kommunikationstjänst. Sannolikt handlar de om SkyECC.

Samma dag greps också en grupp män i nordöstra Skåne som misstänkta för narkotikabrott. De två ärendena verkar dock vara orelaterade.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!