Skånsk kokainliga häktad

Fem män från nordöstra Skåne har häktats som misstänkta för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott. De ska enligt misstankarna ha transporterat stora mängder kokain och cannabis från Skåne till Stockholm. Brotten begick under 2020 och polisen kom kokainhanteringen på spåren genom avlyssningsmaterial från en knäckt krypterad kommunikationstjänst. Troligen handlat det väl om SkyECC.

Alla de häktade männen är tidigare ostraffade. De misstänkta är:

  • H*nr#k T@ub* som är misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott, grovt narkotikabrott i 4 fall och grovt vapenbrott i 2 fall. Har tidigare arbetat som vakt på ett fängelse.
  • M@ck# Ag*l#s. Misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott i 4 fall.
  • N#kl@s H@ggö. Misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott i 4 fall.
  • H*m#n H0sse#n. Misstänkt för två fall av synnerligen grovt narkotikabrott, 5 fall av grovt narkotikabrott och 3 fall av grovt vapenbrott. En känd gängkriminell från Charlottesborg (Challan) i Kristianstad. Har vid ett tidigare tillfälle blivit skjuten i höften.
  • Shp*nd M@lik#. Misstänkt för ett fall av synnerligen grovt narkotikabrott.

Totalt är de åtalade för att ha hanterat omkring 30 kilo kokain och 30 kilo cannabis. De greps alla den 23 januari i år men polisen har haft misstankar mot dem sen 2021. Vapenbrotten handlar om innehav av två automatkarbiner och en pistol.

Samma dag som männen greps var det också ett tillslag i Helsingborg där flera andra män greps. De två ärendena verkar dock inte höra ihop.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!