Man häktad som misstänkt för sprängdåd på Tjörn

Natten till den 10 januari skedde en explosion vid en bostad i Klövedal på Tjörn. Ingen person skadades vid sprängningen men en altandörr och fasaden kring denna skadades.

Nu har en man i 40-årsåldern häktats som misstänkt för inblandning i bombdådet. Mannen är skriven i Göteborg med en c/o adress på Tjörn.

Den misstänkte mannen förekommer sedan tidigare under 62 avsnitt i belastningsregistret åren 2006 – 2023. Brottsligheten har bland annat avsett trafikrelaterad brottslighet, tillgreppsbrott och narkotikarelaterad brottslighet samt penningtvättbrott. Sedan år 2013 har mannen dömts för grov olovlig körning.

Bombdådet på Tjörn har en koppling till flera andra bombdåd, i bland annat Mölndal, Majorna och Önnered i Göteborg. Det är en del av en konflikt i ett kriminellt nätverk med Mölndal som bas. Även dubbelmordet i Ekebäck kan kopplas ihop med samma konflikt.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!