Snabbt gripande efter skjutning i Backa

Vid halvtolvtiden på dagen igår, lördag, fick polisen in larm om att en eller flera personer ska ha skjutit med någon typ av vapen i Skälltorp som är en del av Backa i Göteborg. Vittnen nämnde både Cederflychts gata och Bäckebolslyckan. Någon uppgavs vara maskerad och möjligen var någon träffad. Flera skott ska ha avlossats.

Det visade sig slutändan att skjutningen skett på Lisa Sass gata. Enligt vittnen hade skytten flytt upp mot Blå staden som är en annan del av Backa. En skottskadad person anträffades vid Bäckebolsängen. Den skadade som är en ung man som enligt uppgifter heter Nima Khodadi omhändertogs och fördes till sjukhus. Han har tidigare bott i Frölunda och kom nyligen ut ur fängelse.

Där satt han som dömd för ett brutalt rån i januari år 2020. Rånoffren ska ha fått allvarliga skador. För rånet dömdes han i maj 2021 till 4 år och 3 månader i fängelse. Han dömdes tillsammans med fyra andra som alla är från Linköping. Ali Dallo fick 4 års fängelse, Bareq Abbas 4 år och 8 månader och Isaiah Weah 5 år och 3 månader. Den sista personen fick 2 års fängelse. Enligt information i tidningarna vid tillfället hade alla fem en koppling till X-Team/Bandidos MC.

Vid tvåtiden greps en ung man som misstänkt för mordförsöket. För att vara ett mord i kriminella miljöer så skedde gripandet osedvanligt snabbt och bara tre timmar senare anhölls mannen för försök till mord och grovt vapenbrott.

Läs mer: