Fängelse för cannabishantering på Orust

Fängelse för cannabishantering på Orust för fem personer. I slutet av mars 2023 stoppade polisen en bil på E6:an i Bohuslän. I bilen hittade de droger vilket ledde vidare till husrannsakan i ett garage i Henån på Orust. Där hittade polisen 50 kilo hasch.

Hasch

Beslagtaget hasch. Bild: Polisen

Totalt misstänktes 7 personer för inblandning i brottet. 6 greps ursprungligen för brottet medan den sjunde inte tycks ha blivit gripen. Två av de sex åtalade släpptes efter en tid i häktet. Alla sex åtalades dock. Fem av dem dömdes till fängelse för cannabishantering.

Domar

Garageinnehavaren som heter Christian Svanberg dömdes till fängelse i tre år och åtta månader. Han erkände att han gått med på att ta emot och förvara haschet i garaget. Innan leveransen till garaget åkte han till Trollhättan för att ta emot plastpåsar som skulle användas för ompackning av haschet i mindre portioner. Påsarna fick han av en person från Stockholm som heter Ali Sam som också kan ha varit den som levererade haschet. Men några bevis för det sistnämnda har inte kunnat hittas.

Ali Sam dömdes förutom för haschet som hittades på Orust också för att ha köpt totalt nio kilo kokain, 36 kilo hasch och 161 kilo marijuana i Spanien och Sverige. Kokainet ska sedan ha sålts i bland annat Göteborg och Vänersborg. Han dömdes för grovt narkotikabrott på Orust samt synnerligen grovt narkotikabrott på flera andra platser till totalt 9 års fängelse.

Enligt tingsrätten i Uddevalla och förundersökningen ska Ali Sam som ursprungligen kommer från Trollhättan ha kontakter med flera kriminella grupperingar. Däribland Bandidos MC och X-team, Dalennätverket och Kronogårdsnätverket.

Ytterligare tre män, Hampus Hultgren, Rubens Jakobsson och Jakob Karyo dömdes för att ha varit med och hanterat haschet på Orust. En av dem bor i Bua på Bokenäset i Uddevalla kommun, en är från Uddevalla och en från Vänersborg. De dömdes till fängelsestraff på mellan 2,5 år och 3,5 år. En sjätte man från Trollhättan friades från narkotikabrott med dömdes till villkorligt straff för ett orelaterat penningtvättsbrott som utretts som en del av samma förundersökning.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Fängelse för cannabishantering på Orust”

Kommentarer är stängda.