Åtal väckt för mord i Eskilstuna 2018

Åtal väckt för mord i Eskilstuna som ägde rum redan 2018. Det rör sig om ett mordärende där en nu 23-årig man åtalas. Han är misstänkt för ett mord i Nyfors i Eskilstuna den 21 november 2018.

– Vi har klarat upp det här mordet bland annat tack vare att DNA-tekniken gått framåt. Den misstänkta gärningspersonens DNA har hittats på ett par handskar som användes vid mordet, säger senior åklagare Åsa Kullgren i ett pressmeddelande. Hon är den som leder förundersökningen.

Mordet skedde på kvällen vid 19.30-tiden den 21 november 2018 utomhus. Den som mördades var en man vid namn Taha Alfarhani. Många ungdomar såg händelsen men ingen namngav skytten. Ärendet utreddes utan att någon delgavs misstanke. När det blev en DNA-träff på handskarna för ett år sedan kunde förundersökningen återupptas och den nu åtalade mannen, Dan#@l Ar@bsh*#kh (tidigare J0hn Sab*ri) häktades i september 2023.

– En viktig pusselbit är också att vi nu har vittnesuppgifter. Jag menar att jag har stark bevisning i form av ett vittne som namngett skytten och dessutom har vi god teknisk bevisning i form av vapen i beslag och DNA-träff från den mordkvällen, säger Åsa Kullgren.

Den misstänkte mannen är häktad och förnekar brott.

Läs mer: