Dödsskjutning i Jakobsberg – flera dömda

Flera personer har dömts av Attunda tingsrätt för inblandning i en dödsskjutning i Jakobsberg i maj 2023. Av de fyra åtalade personerna dömdes en person för mord, medan övriga dömdes för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

I målet var fyra personer åtalade för att tillsammans och i samförstånd ha deltagit i gärningen när en yngre man sköts till döds i Jakobsberg den 8 maj 2023. Skytten dömdes för mord efter att tingsrätten bedömt att han haft uppsåt till att beröva livet på den avlidne mannen. Påföljden för skytten blev till fängelse i 16 år.

Tingsrätten bedömde att övriga åtalade personer endast haft uppsåt till att hota den avlidne mannen. De har deltagit i gärningen på olika sätt. De dömdes för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Läs mer: