Jonas Falk återigen häktad

På morgonen idag blev Jonas Falk återigen häktad. Denna gång för försök till grov utpressning och medhjälp till grov mordbrand. Brottsmisstankarna handlar om härvan kring den tidigare börs-vd:n Joachim Kuylenstierna. Strax efter beslutet om häktning greps Jonas Falk av spansk polis.

Jonas Falk ska enligt åtalet tillsammans och i samförstånd med andra personer under perioden juni 2023 – april 2024 försökt att genom olaga tvång förmå Joachim Kuylenstierna att till gärningsmännen överföra egendom till ett värde om ca 100 miljoner kronor. Det olaga tvånget bestod i att gärningsmännen hotat att skada eller döda Joachim Kuylenstierna och tre av hans kollegor samt deras närstående, vänner och bostäder om kravet inte efterföljs.

Jonas Falk ska dessutom ha medverkat då andra personer den 17 november 2023 anlade en brand i familjen NN:s bostad i Nacka. Branden innebar fara för annans liv och hälsa och för omfattande förstörelse av annans egendom. Jonas Falk ska enligt åklagaren ha medverkat genom att ge instruktioner om brottet och dess genomförande. Han har dessutom mottagit och fört vidare information av betydelse för genomförandet av brottsplanen mellan gärningsmännen. Flera misstänkta utförare sitter sen tidigare häktade för inblandning i mordbranden.

Enligt åtalet misstänks Jonas Falk för att vara huvudmannen bakom utpressningen. Därför är Jonas återigen häktad.

Läs mer:

2 svar på “Jonas Falk återigen häktad”

Kommentarer är stängda.