Utpressning mot Börs-VD

Enligt Dagens Nyheter så har Joachim Kuylenstierna, VD i fastighetsbolaget AB Fastator, varit utsatt för utpressning. Den 7 oktober i år ska han enligt DN ha fått flera hot skickade till sig via WhatsApp. I dessa uppmanades han att betala en påstådd skuld på 100 miljoner kronor. Minst ett av hoten ska ha bestått av en bild på sprängmedel. I meddelandena till Kuylenstierna riktades även hot mot flera av hans affärskompanjoner som också namngavs.

Den 10 oktober blev en av Kuylenstiernas hotade kollegor förföljd av en bil efter att ha lämnat sitt hem. Både kollegan och Kuylenstierna blev enligt DN fotograferade av männen som förföljde dem. Kollegan lyckades ta några bilder på bilen. Det ledde sen till att bilen stoppades av polisen. Två personer greps. Båda de gripna tillhör Vårbynätverket och är 23 respektive 24 år gamla. En av dem var dessutom efterlyst. Han sitter numera häktad för grovt rån. De två ska ännu inte ha delgivits misstanke om hot och utpressning mo Kuylenstierna.

I fredags kväll blev en annan av de namngivna affärskompanjonerna utsatt för ett brandattentat i sitt hem enligt uppgifter i Expressen. En ruta i huset krossades och nån försöket slänga in en brandbomb men misslyckade. Det började istället brinna på utsidan av huset men de som bor i huset kunde släcka branden.

Enligt DN kan utpressningen ha en koppling till den gamla affären där Kuylenstiernas namn figurerade i en utredning om penningtvätt, en del av den utredning som kallades Operation Playa, tillsammans med Jonas Falk och dennes faster Harriette Broman. Broman och Kuylenstierna var vid tillfället ett par. Joachim Kuylenstierna var inte misstänkt i utredningen. Varken Falk eller Broman verkar någon koppling till utpressningsaffären.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!