Bilhandlare utpressade man på 3 miljoner

Bilhandlare utpressade man. Åtal har väckts vid Malmö tingsrätt i ett utpressningsärende där sammanlagt 23 personer misstänks ha deltagit i ett grovt bedrägeri med inslag av utpressning. En man har under flera års tid tvingats och lurats till att betala cirka tre miljoner kronor till den huvudmisstänkte och dennes nu avlidna pappa.

Bilhandlare utpressade man

Det hela började redan 2020 när målsäganden upplät sin tomt för förvaring av två danskregistrerade bilar. Ägaren, Dr@g@n Jov@nov#c, en bekant till målsäganden, påstod att de ingick i hans bilhandel, men att han inte hade någon plats för att förvara dem. Han lyckades även övertala målsäganden att skriva sig som ägare på bilarna. Efter några månader såldes bilarna och inledningsvis verkade allting vara i sin ordning. I oktober eller november 2021 så tog dock affären en annan riktning.

Målsäganden började få hot via sms med krav om att betala 280 000 kronor för att han skulle ha lurat köparna i samband med bilaffärerna. När han kontaktade Jov@nov#c om saken svarade denne att han kunde lösa saken. För det skulle ha dock behöva pengar.

Jov@nov#c dömdes redan 2008 till fängelse i ett år och fyra månader för åtta fall av grovt bedrägeri i samband med bilaffärer. Flera av bedrägerierna begick han tillsammans med sin då 17-årige son Juli@no Fr#m@n. Mamman till hans barn är i sin tur syster till en annan man, L@ss€ B€ss#k, som dömts för liknande brott.

Utpressningen fortsätter

Från och med början av 2022 hade målsäganden mest kontakt med Dr@g@n Jov@nov#cs son Iv@n Fr#m@n. Detta som en följd av att fadern blivit sjuk och så småningom avled. Iv@n Fr#m@n fortsatte att påstå att det kom hot till honom riktade mot målsäganden samt mot honom själv och pappan. Ibland skickades även nya hot direkt till målsäganden via sms från okända nummer.

Eftersom de som uttryckte hoten enligt Iv@n Fr#m@n var farliga personer uppmanades målsäganden att betala mer och mer pengar. Ofta genom att han swishade pengar till en rad olika personer. Detta för att Ivan sedan i sin tur skulle kunna överlämna pengarna till utpressarna. Hoten blev med tiden allt allvarligare och gjorde slutligen gällande att de skulle döda målsäganden och/eller hans anhöriga om de inte fick betalt.

Iv@n Fr#m@n förmådde dessutom målsäganden att bekosta köpet av flera Rolex-klockor under förevändningen att han kunde sälja dem till ett högre pris för att betala utpressarna med de pengarna. Sammantaget förekom hot varje vecka under ett års tid. Även utbetalningar från måsläganden skedde lika regelbundet.

Iv@n Fr#m@n uppehöll hela tiden en bild av att också han var ett offer för utpressarna. Dessutom att han  själv på sitt eget håll skaffade fram pengar för att betala dem. Slutligen fick målsäganden dock nog och gick till polisen. Det var först när de började granska ärendet som det framkom för målsägaren att först pappan och sedan också sonen lurat honom hela tiden. Det framgick också att det var de som skickade eller hittade på hoten. Då hade han sammanlagt överfört cirka tre miljoner kronor till dem. För att betala dess summor had han dessutom lånta pengar på andra håll vilket lett till att han har omfattande skulder..

De åtalade

Iv@n Fr#m@n har erkänt att han använt omkring en miljon kronor av pengarna för att finansiera sitt spelberoende. I övrigt förnekar skuld. Han har åtalats för grov utpressning eller i andra hand för grovt bedrägeri. Han hardessutom åatalts för bedrägeri för att vid ett annat tillfälle lurat till sig 112 500 kronor från en kvinna.

K@t# Fr#m@n som är en syster till Iv@n Fr#m@n och den senares flickvän Ir#s H0dz#c har för sin del åtalats för grovt penningtvättsbrott. Dessutom har ytterligare 20 person åtalats för penningtvättsbrott då de upplåtit sina bankkonton för att ta emot pengar från målsäganden. En av de åtalade är en hyfsat känd fotbollsmålvakt so spelar i IS Halmia, fyra av dem tillhör den välkända bedragarfamiljen Fahkro (M0un#r, M0st@fa, K@r#m, Am#n@ och Al#) och dessutom återfinns många släktingar och vänner till syskonen Fr#m@n såsom exempelvis T@nj@ Fr#m@n och S0nj@ B€ss#k.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.