Gängland Sverige – de så kallade klannätverken

I polisens så kallade klanrapport pekas ett antal familjer ut som kriminella. Hela förfarandet är rasistiskt och demokratiskt tvivelaktigt. De flesta av dem tillhör två befolkningsgrupper, dels handlar det om arameer/assyrier/syrianer, dels om mhallami (också kallade mardelli), men några utpekade familjer är palestinier, några araber med annan härkomst och några kurder.

Inte i ett enda fall pekar rapporten ut nån klan eller nån släkt. Det handlar om familjer, ibland en brödraskara, ibland en far med en eller flera söner. Ibland ingår kusiner. Enda undantaget är Södertäljenätverket som är ett större och välkänt kriminellt nätverk som främst består av personer från den syrianska befolkningsgruppen. Sex familjer pekas ut som centrala i Södertäljenätverket. I övrigt är det bara ett fåtal familjer som kan sägas utgöra kriminella nätverk eller basen för kriminella nätverk.

En gemensam faktor för de flesta av de utpekade familjerna är att de härstammar från Libanon (mhallami, araber och palestinier) och sydöstra Turkiet (mhallami, syrianer och kurder).  De utpekade familjerna ingår ofta i stora släkter med samma efternamn, ofta dock med lite olika stavningar. Men precis som med adliga svenska familjer behöver inte det betyda att de är när släkt eller ens känner varandra eller har nåt gemensamt. Det flesta med något av dessa efternamn har ingen som helst koppling till kriminalitet, kriminella nätverka eller gangstergäng.

Mhallami (härstammar från Libanon och sydöstra Turkiet)
  1. Familj i Malmö och Staffanstorp. Abdo. En 51-årig man och hans brorson omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  2. Familj i Göteborg. Ali Khan. En 63-årig man och sex andra män i åldrarna 26 till 48 omnämns som kriminella aktörer. Haft verksamhet i partihallarna. Gängland Göteborg – Partihallarna. Gängland Hammarkullen och Hjällbo. Gängland Frölunda
  3. Familj i Malmö. Al Zein. En man, 56 år, omnämns som kriminell aktör. Gängland Malmö.
  4. Familj i Malmö. Ayoub. Två bröder, 28 och 25 år, omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  5. Familj i Göteborg. Babayigit. En 62-årig man och fyra söner omnämns som kriminella aktörer. Släkt med familjen Ez-Eddine. Verksamhet i partihallarna. Gängland Göteborg – Partihallarna. Gängland Tynnered.
  6. Familj i Kungälv. Daood. En man i 60-årsåldern och två söner omnämns som kriminella aktörer. Släkt med familjen Khodr. Verksamhet i partihallarna. Gängland Göteborg – Partihallarna.
  7. Familj i Jönköping. El Zen. En 53-årig man och två söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Jönköping.
  8. Familj i Malmö. El Zein. En 53-årig man och fem söner omnämns som kriminella aktörer. Kopplingar till Outlaws MC och Satudarah MC. Gängland Malmö – Satudarah MC.
  9. Familj Jönköping. Ez-Edinne. En man i 50-årsåldern och fyra söner omnämns som kriminella aktörer. Kopplad till Bandidos MC. Släkt med familjen Babayigit. Råslättsnätverken. Gängland Jönköping.
  10. Familj i Arlöv, Bjuv, Helsingborg, Malmö, Trelleborg, Borås och Göteborg. Fakhro. En 68-årig man och 14 manliga släktingar omnämns som kriminella aktörer. Denna släkt plågas framförallt av en intern konflikt mellan två släktgrenar vilken lett till flera våldsdåd. Släktfejden i Malmö.
  11. Familj i Malmö. Fattah. En 51-årig man och tre söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  12. Familj i Helsingborg och Lund. Gültekin. Fem män omnämns som kriminella aktörer. Gängland Helsingborg-Landskrona. 
  13. Familj i Göteborg och Kungälv. Kavak. Tre bröder mellan 56 och 65 år samt en av männens söner och svärsöner omnämns som kriminella aktörer. Verksamhet i partihallarna ihop med familjen Khodr. Släkt med Gültekin och Omeirat. Gängland Göteborg – Partihallarna.
  14. Familj i Göteborg och Malmö. Khalil. En 24-årig man i Malmö, en 71-årig man i Göteborg och hans två söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Gårdsten.
  15. Familj i Göteborg och Malmö. Khodr. En 50-årig man och två bröder i 30-årsåldern från Malmö, samt en 65-årig man från Göteborg omnämns som kriminella aktörer. Verksamhet i partihallarna ihop med familjen Kavak. Släkt med Daood. Gängland Göteborg – Partihallarna.
  16. Familj i Malmö, Göteborg och Jönköping. Omeirat. Nio män mellan 17 och 48 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  17. Familj i Malmö. Osman. En 58-årig man, en 56-årig man och två av hans söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  18. Familj i Malmö. Saado. Två bröder, 46 och 47 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  19. Familj i Göteborg. Semmo. En 54-årig man och tre söner omnämns som kriminella aktörer. Misstänkta islamistkopplingar.
  20. Familj i Malmö och Helsingborg. Turkie. Fyra syskon mellan 32 och 40 år, där även kvinnor ingår, omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  21. Familj i Hässleholm, Landskrona, Lomma, Malmö och Perstorp. Zein. Åtta manliga släktingar i åldern 31 till 61 omnämns som kriminella aktörer. Kopplingar till Outlaws MC, Satudarah MC och La Familia. Gängland Malmö – Satudarah MC.
Palestinier (härstammar från Libanon)
  1. Familj i Göteborg. Awad. En 73-årig man och hans son omnämns som kriminella aktörer. Verksamhet i partihallarna. Gängland Göteborg – Partihallarna.
  2. Familj i Malmö. Ahmad. En 57-årig man och fyra söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  3. Familj i Malmö. Alzuriey. Fyra bröder mellan 25 och 35 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  4. Familj i Helsingborg. El Heich. En 62-årig man och fyra söner omnämns som kriminella aktörer. Gängland Helsingborg-Landskrona.
  5. Familj i Malmö. El-Beyrouti. Tre bröder mellan 30 och 40 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  6. Familj i Malmö. Ghoneim. Två män 38 och 31 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  7. Familj i Landskrona och Malmö. Hadrous. Sex manliga släktingar mellan 26 och 54 år omnämns som kriminella aktörer. Gängland Malmö.
  8. Familj i Malmö. Hassoun.  En 44-årig man omnämns som en kriminell aktör. Gängland Malmö.
  9. Familj i fyra skånska orter, Helsingborg, Klippan, Landskrona, Oxie. Kassem. Två bröder, 39 och 37 år omnämns som kriminella aktörer. Släkt med familjen Zubeidi. Gängland Helsingborg-Landskrona.
  10. Familj i Göteborg. Masharawi.  En 60-årig man och hans son pekas ut som kriminella aktörer. Verksamhet i partihallarna. Gängland Göteborg – Partihallarna.
Araber
  1. Familj i Strömstad. Rada. En 48-årig man omnämns som kriminell aktör. Koppling till partihallarna i Göteborg. Från Irak. Detta efternamn bärs också av en ledande medlem i Backagänget. Om det finns nån koppling är okänt.
  2. Familj i Malmö. Zaharan/Zahran. Tre bröder mellan 30 och 36 år omnämns som kriminella aktörer. Från Libanon. Gängland Malmö.
  3. Familj i Landskrona. Zubeidi. Tre bröder omnämns som kriminella aktörer. Släkt med familjen Kassem. Gängland Helsingborg-Landskrona.
  4. Familjen Almasri/El-Masri/Al-Masri, Uppsala. Gängland Uppsala. Gängland Gävle och Sandviken
Afghaner
  1. Familj i Malmö. Amiri. En 64-årig man och tre söner omnämns som kriminella aktörer. Kopplad till flera sprängningar som riktats mot släktmedlemmar. Gängland Malmö.
Syrianer (härstammar från sydöstra Turkiet)
  1. Södertäljenätverket. Sex familjer pekas ut i polisens rapport. Ataseven, Melkemichel, Bisse, Halef och två till. Gängland Södertälje.
Kurder
  1. Släkten Alyousef, Trollhättan och Vänersborg (från Syrien)
  2. Släkten Yildiz, Sollentuna (från Turkiet). Gängland Sollentuna/Tureberg.
Familjerna och städerna

Som synes handlar det inte på något sätt om kriminella klaner. Utan om kriminella personer som ibland är bröder, ibland far och son. 21 av de utpekade familjerna har koppling till Malmö, 4 har koppling till Landskrona, 5 till Helsingborg, 10 till Göteborg (varav en familj i Kungälv), 3 till Jönköping, en utpekad familj finns i Strömstad och sex i Södertälje som görs till en. Det hela tycks ha väldigt lite med organiserad brottslighet att göra förutom i vissa fall som med Södertäljenätverket, Ali Khan, El Zein, Ez-Eddine och Yildiz. Tyngdpunkten när det gäller de utpekade familjerna finns i Skåne och Malmö men flera av de utpekade familjerna där är inte att betrakta som gängkriminella överhuvudtaget.

Göteborg

I Göteborg ser det ut som om polisen tittat på vilka företag som finns i partihallarna och som ägs av invandrare. Därefter har de klassat dessa familjer som kriminella klaner. Att de samarbetar med varandra tycks av polisens anses som misstänkt. Men få av dem har kopplingar till organiserad brottslighet och i de flesta familjer finns ingen eller bara nån enstaka person som har dömts för brott. Viket ju inte skiljer sig från många andra familjer och släkter i Sverige oavsett ursprung.

De flesta av de familjer som valts ut av polisen i Göteborg är familjer som tillhör samma befolkningsgrupp, en befolkningsgrupp som kallas mhallami. Kända släkter/familjer som tillhör denna befolkningsgrupp i Sverige är Adnan, Ali Khan, Simmo/Semmo/Semmou, Fakhro/Fakhrou, Khodr/Khoder/Khuder, El Zein/Al-Zein/Zein/Zen, Ez-Eddine/Ezeddine, Omayrat/Omeirat/Omeyrat, Abdulfattah/Fattah, Harb, Saado, Omari, Remmo/Rammu, Sharif och Miri. Men alla som bär dessa namn tillhör inte mhallami-gruppen och de flesta tillhör absolut inte några kriminella nätverk. I mycket få av de här uppräknade släkterna finns det någon koppling till organiserad brottslighet och kriminalitet.

Södertälje

I Södertälje handlar det uteslutande om att polisen pekar ut väletablerade och framgångsrika syrianska familjer/släkter som Ataseven, Melkemichel, Halef, Bisse med flera. Saido är namnet på den klan som släkter Ataseven, Melkemichel, Halef och Bisse tillhör. De allra flesta personer från dessa släkter har ingen som helst koppling till kriminella nätverk, gangstergäng eller kriminalitet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!