Svensk släktfejd som spritt sig till Turkiet och Libanon

Den 31 december 2020 mördades en man i Malmöstadsdelen Rosengård. Den mördade mannen tillhörde en mhallamifamilj. Det hela har eventuellt en koppling till den släktfejd som länge pågått bland en del av dessa familjer i Malmö. Fejden har bland annat splittrat släkten Fakhro men även berört andra Mhallamisläkter som är släkt med den. Eller så handlar det om en separat konflikt utan samband med fejden inom Fakhrosläkten.

Den mördade mannen hette Salih Sidar Omeirat (Saleh Idris Omeirat). En av de som troligen misstänkts för inblandning i mordet har varit Ahmed Fakhro, i Turkiet känd som Ahmet Genç, Han mördades i sin tur den 18 januari 2022 i Beirut, Libanon. Det hela följdes senare av en sammanstötning i byn Üçkavak i Savir-distriktet i Mardin-provisen i sydöstra Turkiet i början av april.

Vapen användes vid bråket som utbröt och två personer skadades. Idris Sidar (Omeirat) från den ens sidan och Mehmet Genç (Fakhro) från den andra sidan. De fördes till sjukhus men deras liv kunde inte räddas. Idris Sidar är förmodligen en man som tidigare utvisats till Turkiet efter avtjänat straff.

Den kände Hashem Ali Khan i Göteborg ska enligt uppgifter i turkiska facebook-grupper ha försökt medla i den aktuella konflikten.

Aftonbladet skriver att tre personer med svensk anknytning mördats i Trukiet men verkligheten är alltså att en mördats i Libanon och två i Turkiet. Två av männen ska ha svenskt medborgarskap och eftersom Idris Sidar inte har det så gäller det Ahmed Fakhro (Ahmet Genç) och Mehmet Genç (Fakhro).

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!