Innovativa anti-fascister i Stockholm

För att protestera mot nazisternas demonstration igår i Stockholm, använde anti-fascister sin fantasi för en gångs skull. Iklädda helt vanliga kläder infiltrerade de en park utan att polisen ingrep. Och sen dök de upp från ingenstans och skanderade slagord. När polisen ingrep lät de sig föras iväg utan att ställa till några större problem. Innovativt, bra och väl genomfört.

Även Nätverket mot Rasisms demo tidigare under dagen genomfördes på ett bra sätt och hade fler deltagare än den nazistiska ”Folkets marsch”. Saxat från Motkraft:

”Bred demonstration under parollen ”Ryt till mot nazismen” anordnad av Nätverket Mot Rasism samlade ca 1000 personer vid Slussen. Demonstrationen gick sen via Mariatorget till Medborgarplatsen. Talare från Nätverket Mot Rasism, Antifascistisk Aktion, Ingen Människa Är Illegal och Ung Vänster lyfte fram att det är högerpolitiken som skapar misär för arbetarklassen, och inte invandringen, och uppmanade alla till fortsatt kamp mot nazismen.”

Sammantaget har anti-fascisterna i Stockholm skött sig väl. Endast några mindre incidenter inträffade och det verkar också som de uniformerade ”kompisarna” hållt sig i skinnet denna gång. Mina farhågor med anledning av en debattartikel i DN av polismästare Carin Götblad kom därmed på skam. Det är jag glad för. Att två nazister är det de enda som är anhållna för brott är också bra. Det visar på det välkända faktum att nazister begår fler brott än vänstern. Ett faktum som borgerlig media haft svårt att acceptera och som man därför oftast försöker bortse ifrån.

De gångna dagarna har varit framgångsrika för den alternativa vänstern, för den anti-kapitalistiska vänstern. Effektiva aktioner har genomförts i Tyskland och i Stockholm. Det är bra, låt oss fortsätta så.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati: , , , , ,

Advertisements
 • Svitjod_E

  IDIOT!
  Det var många rödingar som blev gripna. Snacka om skygglappar. Pröva att komma ut i verkliga världen!

  Mnh
  Elin

 • Anders_S

  Trots tonen i inlägget fick det komma med. Därför att det visar på ettvanligt missförstånd.

  Att bli tagen av polisen innebär inte att man är gripen. Det finns en hels kalas med olika åtgärder här som plisen och rättsväsendet tar till. Att bli gripen inebär inte alltid att man blir anhållen.

  Omhändertagande – polis omhändertar enligt exempelvis Polislagen ¬ß13 (PL 13). DU är inte misstänkt för brott men avlägsnanas från platsne. Du kan hållas av polisen i upp till 6 timmar.

  Gripande – polisen tar dig för att de misstänker dig för brott. Du kan sen bli släptt. Brottsmisstanke kan dock kvartså.

  Anhållande. Inebär att du hålls kvar hos polisen i väntan på hätkning. Nu är åklagare inblandad och brottet är lite grövre.

  Häktning – brottsmisstankarna är starkare. Nu är åklagare och domstolen inblandad.

  De flesta vänsteraktivister i Stockholm på nationaldagen som togs av polisen blev omhändertagna.