Schenström borta – Pihlblad nästa?

Schenström har beslutat att ta time-out. Det var ett väntat beslut. Nu återstår för TV4 att göra något åt sin klantige journalist Anders Pihlblad. För precis som många andra tycker jag att han också burit sig felaktigt åt. Inte för att han supit, inte för att han varit full. Inte för att han gått på krogen.

Utan för att han gått på krogen i sin yrkesroll, för att snacka med en regeringsföreträdare och sen supit till och agerat oproffsigt. Inget fel att hångla, inget fel att kyssas, men definitivt fel att fraternisera med makten när man jobbar. För han var ju inte inte ute privat om jag förstått det rätt. Så vad tänker cheferna på TV4 göra?

Borgarmedia: DN1, SVD1, AB1, SVD2, AB2, AB3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Kurt

    TV4 har suttit på den här informationen i över en vecka utan att agera. När de väl såg att fokus började förskjutas bort från dem, så högg de med en gång och lät plötsligt Anders Pihlblad bli intervjuad (av de egna naturligtvis) och släppte notan, som förklarade varför de betedde sig som de gjorde.

    Det är väl åter dags för en kriskommission ledd av Johan Hirschfeldt, som får utreda regeringskansliets alkoholvanor. Förmodligen måste de börja med att säkra backup kopiorna på mailtrafiken.

  • Farmorgun

    Att alkohol avtrubbar omdömet och inte hör hemma i arbetssituationer det borde både journalister och politiker, deras sakkunniga och andra medarbetare var klara över. Men, om det är sant att Ulrika Schenström lät sig frestas av en middag på krogen och då gick på en riggad mina, då är situationen allvarlig även för TV4 när det gäller medarbetaren Pihlblad. Det är inte bara politiker som måste vårda sin trovärdighet!