Övervakning hindrar inte terrorism

Terrordåden mot Londons tunnelbana eller mot järnvägen i Madrid hade inte hindrats av någon av de åtgärder som EU nu föreslår i sin kamp mot terrorismen. Därför blir de nya reglerna som EU vill införa inget annat än en tomt slag i luften i kampen mot terrorism.

Däremot blir det ett hårt slag mot all de vanliga och oskyldiga människor som kommer att trakasseras av olika säkerhetstjänster och polisstyrkor. Ta mig själv som exempel. Om det skulle bli så att man måste godkännas av den inhemska säkerhetspolisen (Säpo i mitt fall då) för att få flyga. Dvs man måste kunna gå igenom en personkontroll, samma som man måste gå igenom för att bli polis, jobba i krigsmaterialindustrin etc. Ja, då skulle jag inte kunna flyga. Jag får nämligen inte jobba var jag vill för den svenska säkerhetspolisen och om EU får som de vill ska jag inte längre få flyga vart jag vill.

Ett odemokratiskt EU vill inskränka mina möjligheter att resa fritt, att röra mig fritt, precis på samma sätt som de gamla odemokratiska staliniststaterna i öst gjorde. Inte nog med det. Man vill läsa allt jag skriver och allt jag säger vill man höra (det gör dom nog förresten redan). Även detta liknar i otäckt hög grad de gamla stalinistiska diktaturerna. Eller en del riktigt otäcka framtidsskildringar, som Orwells 1984.

Bloggat: Jonas Morian, Opassande1, Peter Karlberg, Christian Engström, Opassande2
Media: IDG1, IDG2, DN, SVD, HD, Sydsvenskan
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Bengt-Arne

  Läste bloggen ”Rent mjöl i påsen = bara bra!”
  http://byxornanere.blogspot.com/2007/11/rent-mjl-i-psen-bara-bra.html
  Så naivt så man blir skrämd…
  Mitt svar på den bloggen blev det nedan, tror ju inte att det blir publicerat där då personen först ska godkänna min text *ler*…
  Min åsikt är att övervakning stoppar inga brott (kan i vissa fall lösa brott), däremot så är övervakning det ulltimata kontroll och förtryckarinstrumentet!
  Här följer mitt svar till ovanstående nämnda blogg, min personliga uppfattning om vad övervakning kan ge för risker och verkan.

  Så naivt en del resonerar!!!
  Sanslöst…
  Övervakning har hitintills inte begränsat brottslighet i någon större omfattning.
  Dom som står för huvuddelen av brotten stoppas inte av övervakning.
  Någon naiv fick för sig att nämna:
  – sexualbrott
  – övergrepp på barn
  med flera..
  Alla dessa brott sker till största delen inom fyra väggar I HENMMET…
  Mord sker till största delen i HEMMET..
  Ska kameror och avyssning ske i HEMMET, vill DU ha ditt hem övervakat innifrån???
  Kan ju upplysa dig och övriga om att våra kära folkvalda varje år skapar flera tusen nya paragrafer och lagar som dom själva säkert inte har någon större förståelse för eller vad dom kan få för effekter.
  Vill gärna se om den som påstår sig ha rent mjöl i påsen verkligen kan vara ren med tanke på alla lagar och förördningar som är skapade. Har din blåsa haft för högt tryck en gång och du blivit nödgat att urinera offentligt även om det är vid en vägkant på en för dig ödslig plats så kanske det fångas av en kamera, för du skall veta att det är brottsligt att urinera ute enligt svensk lag.
  Även att skräpa ner, ett enda godispapper på gatan = brottsligt.
  Vi har mycket idag, ett litet förlupet ord eller några och du kan klassas som rasist, eller det kan ses som kränkande.
  Med övervakning så hörs även DU!
  ALLA blir vi BROTTSLINGAR för den som VILL tolka det så!
  Hur vet DU vad nästa förslag går ut på?
  ”Många bäckar små…” är ett fint gammalt ordspråk som omskrivet kan lyda ”Många (oskylldiga) lagar små kan bli farliga för envar!”.
  Vi är på väg in i ett samhälle med lagar och övervakning som var totalt otänkbart för några år sen, på den tiden så såg vi hur ett övervakningsamhälle kunde förtrycka ett helt folk och nation.
  Idag så är vi med stormsteg på väg dit, till STASI och,,, kanske även förbi…
  Allt detta utförs av politiker som då var dom som mest fördömde och skrek om det förfärliga med ett övervaknings samhälle. Ville dom bara själva komma till makten för att ett tag själva kunna leka tyranner som dom då kallade den tidens ledare?
  Kanske!!
  ÖVERVAKNINGEN!
  Var?
  Hur?
  När?
  All elektronisk kommunikation, telefoni fast eller mobil har ingen betydelse, email, när du loggar in på internet, var du surfar, villka sidor du besöker, informationen du knappar in för att göra bankaffärer eller en aktie affär ALLT kommer att övervakas!
  Oj, mitt bankkonto är visst tömt…
  Telefon och internet kommunikation kommer att lagras som det nu är i ETT år men kan förlängas till FEM år, gör inget jag har ju rent mjöl i påsen 🙂 Som det nu är, men du är en människa och ingen maskin.
  Vet någon var denna informationen skall lagras?
  Jo hos internet leverantören eller telefon operatören, privata organisationer. Du kanske får en ovän en rival eller liknande, ransaka dig något går det säkert att presa dig på, kanske visa några bilder för din flickvän, fru eller nära vänner. För du tror väl inte att säkerheten over registrena är lika bra hoss alla. Säkert så är den som pressar någon så smart så den undviker elektroniskt media samt kameror 😉

  Förresten… Någon som minns eller har sett filmen ”Running man” den känns obehagligt nära usch…
  Har ni inte sett den eller hört om den, gör en sökning på Goggle om inte annat för att stilla er egen nyfikenhet 😉

 • ”Terrordåden mot Londons tunnelbana eller mot järnvägen i Madrid hade inte hindrats av någon av de åtgärder som EU nu föreslår i sin kamp mot terrorismen.”

  Nej förvisso, åtgärderna är terrorismens mål. Så här beskriver en Italiensk statsterrorist den politiska logiken bakom bombningen av Bolognas järnvägsstation 1980.

  “You had to attack civilians, the people, women, children, innocent people, unknown people far removed from any political game,” right-wing terrorist Vincezo Vinciguerra explained the so-called “strategy of tension” to Casson. “The reason was quite simple. They were supposed to force these people, the Italian public, to turn to the state to ask for greater security.”

  29/7-2005 berättade terroristexperten och tidigare federale åklagaren John Loftus i en TV interju att huvudmannen bakom Londonbombningarna arbetade för den Brittiska säkerhetstjänsten, MI6.

  mer http://yeslove.happysoft.com/2007/11/10/mi6-och-demokratins-dodgravare/

 • Pingback: Kontrollstaten | Svensson()

 • Pingback: Vilka terrorister är det som ska bekämpas? | Svensson()

 • Pingback: Säkerhetsindustrin - en bransch i tillväxt | Svensson()