Vad är meningen med att äldre ska få jobba kvar?

I sig har jag förståelse för Per Schlingmanns förslag om att arbetsgivare inte ska få säga upp anställda som är över 67 år gamla. Det är ju sympatiskt på ett sätt. Men det finns en hake. När vi är över 50 år gamla så får vi ju inga jobb. Med de osäkra anställningsformer som den borgerliga regeringen och moderatena verkar vara intresserade av att sprida allt mer så kan det som Schlingmann förslår visa sig vara ett slag i tomma luften. För de äldre kommer inte att ha några jobb när de är 67 år gamla. De kommer att vara uppsagda för länge sen.

Men principen är klar. Arbetsrätten ska var lika för alla så den förändringen är något jag är positiv till. Men ska den vara lika för alla bör också arbetsgivarens rätt till undantag vid uppsägningar tas bort. För annars är arbetsrätten inte lika för alla.

Men Schlingmans förslag som enskilt förslag kommer som jag ser det inte att betyda någonting.

Borgarmedia: AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements