FRA, Reinfeldt och Björklund

När Reinfeldt går ut och försvarar FRA-lagen visar han upp sitt vanliga förakt. Sitt vanliga förakt för vanliga människor. Reinfeldt säger att lagen behövs och att folk inte begriper det beror på att det handlar om så avancerade saker att vi inte kan förstå. Frågan är då om Reinfeldt verkligen är så mycket intelligentare än vi andra eller om det är så att Fredrik Reinfeldt själv inte begriper vad det handlar om.

Jag måste nog säga att jag tvivlar på att Magnus Norell från FOI begriper sämre än Fredrik Reinfeldt. Eller att lagrådet eller Anne Ramberg skulle förstå sämre. Eller för den delen jag själv. Jag är ganska övertygad om att jag vet betydligt mer än Fredrik Reinfeldt om polisverksamhet och underrättelseverksamhet.

Det Reinfeldt gör är att försöka använda föraktet som vapen. Genom att utmåla oss debattörer och kritiker som lite dummare och okunnigare än eliten ska man ta ner oss på mattan och sopa bort kritiken är tanken.

Jan Björklunds försvar i frågan är på samma linje. Föraktets linje. I hans fall går dock resonemanget på en lite annorlunda bog. Men på ett sätt vi hört från borgarregeringen förut, när de gjort något som fått allvarlig kritik. Björklund menar att om bara regeringen förklarat bättre skulle folk ha förstått och accepterat lagen. Kritiken skulle självdött om man förklarat bättre. Men herregud, har Jan Björklund legat gömd i en grotta den senaste tiden. Person efter person har ju gått ut och ”förklarat”. Varje gång har deras så kallade förklaringar smulats sönder av oss kritiker.

Fattar de inte, lagen går inte att försvara. Den är oförsvarbar. Där ligger problemet för regeringen ocdh det är därför de försöker ta till översittarmetoder och föraktets väg. ”Lita på oss, vi är snälla” säger Åkesson från FRA. ”Det har gjort nytta” ljuger Carl Bildt. ”Folk är korkade” tjafsar Reinfeldt och ”folk begriper inte” säger Björklund.

Det är dumt, föraktfullt och otrevligt agerande från makthavarna som jag ser det.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Badlands, Peter Karlberg, Kamferdroppar, Opassande,

Borgarmedia: AB1, AB2, AB3, SDS, DN1, SVD1, SVD2, Dagen, DN2, DN3, DN4,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag tyckte mig dock höra en viss avmattning i statsministerns ton igår när han fick kalrt för sig att FRA verkligen hade sparat uppgifter sedan flea år. Han visste helt enkelt inte det. Möjligen har han fått för lite fakta.

 • FRA vet vem jag är

  Den som har den minsta aning om hur svårt det är att knäcka ett krypto måste inse att politikerna antingen har fel eller försöker vara hemliga. För en dator handlar det ju bara om tid. Men även för en superdator så kan ett stort krypto ta flera år att knäcka.

  Så om nu dessa politiker är så mycket smartare än alla andra får de gärna förklara hur det går till när FRA ”fångar terrorister”. Vilka är det som ska övervakas ? Det kanske bara är dom slarviga terroristerna som inte krypterar sin trafik ?

  Eller kanske har någon på FRA lyckats bryta mot någon naturlag och konstruerat en smått magisk maskin som kan knäcka krypto på nolltid ? Om det var sanningen skulle jag vara mer upprörd av att dom inte delar med sig av den teknologin till resten av världen och mänskligheten.

 • Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Arrogans i kvadrat()

 • Pingback: Ytterligare ett steg i kontrollstatens framväxt | Svensson()

 • Så om politikerna faktiskt inte har några goda argument, vad kan då kasta ett förklarande ljus över FRA-lagen?

  Kan den vara en del i ett globalt fascistiskt maktövertagande kanske? Där våra politiker endast agerar springpojkar och skillnader mellan höger och vänster bara är oväsentliga distraktioner. I såfall, vilka är uppdragsgivarna, hur ser deras agenda ut, vilka mekanismer använder de sig av och var finns de svaga punkterna?

 • Pingback: Nya kläder på gamla härskartyper « Arga bloggen()

 • Apan

  Ja fy fan. Hur kan Sverige gå ut och alltid föröska vara mönstereleven i världsalltet. Sverige är ju det enda landet i världen med en lag som reglerar all signalspaning, oavsett medium. Det bästa, sätt i retrospektiv, hade antagligen varit att hålla käften och bara spana ändå som alla andra länder och underättlesetjänster. Det som får en att må riktigt illa dock är alla lismande vänsterpolitiker (jo jag räknar sossarna dit) som nu ser med allvarlig min på ”FRA lagen” när det var de som släpade fram den i första läget. Dock var den första varianten de ville ha igenom om möjligt ännu ”sämre” än den variant som klubbades igenom nu. De fegade dock ur och lade den i malpåse så borgarna fick den på sitt bord. Vilket hyckleri.

  Sedan kan man ju sitta och spela viktigpetter och tycka att man går i USAs ledband vilket kanske är sant till viss del men jag kan lova dig att det skulle varit etter värre ifall Sverige inte hade egen signalsapning för att ta reda på hur saker och ting ligger till utan att fullständigt tvingats förlita sig på andra länders information. Då hade Sverige varit helt ”blint” och i USAs och andra länders händer.