Lund drabbat av gangsterkriget i Malmö

Sen en tid tillbaka har det både i Malmö och Göteborg förekomit ett antal skottlossningar och bombattentat som har med uppgörelser inom den organiserade brottsligheten att göra. I Göteborg är det klart att många av de inblandade personerna har kopplingar till gangstergängen Tigrarna, X-team och Asir. Men även Naserligan har varit inblandad i ett par våldsdåd den senaste tiden. Bland annat en misshandel i Annedal. Våldsdåd som förmodligen inte är kopplade till serien av skottlossningar. I Malmö är det två andra grupperingar som strider, men det är oklart vilka. Eventuellt är det två olika grupperingar inom de jugoslaviska gangsternätverken.

Det senaste inslaget i det skånska gangsterkriget är ett bombdåd mot en restaurang i Lund. Innan har det varit mordattentat i Malmö.

I Göteborg fortsätter också den haltande rättegången mot den så kallade spelkungen, Rade Kotur.

Polsien i Göteborg kommenterar det hela med ”vi tar dem förr eller senare”. Vore det inte bättre att ta dem förr. Som i Danmark kanske?

Intressant?
Borgarmedia: SDS1, SDS2, HD, GP1, GP2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Lund drabbat av gangsterkriget i Malmö”

  1. Ja, nu tvingades man ju släppa de som danska polisen lagt vantarna på.
    Handfallenheten mot de här gängen är tydligen lika stor på båda sidan sundet.
    Som boende i Malmö blir man förbannad över att de tillåts hålla på med sitt skjutande och sprängande.

  2. Jag befarade att jag inte flyttade tillräckligt långt från Malmö, när lastbilen med möbler for till Lund. Pestsmittan sprider sig fortare än jag hinner flytta.

    Varthän härnäst?

Kommentarer inaktiverade.