Lund drabbat av gangsterkriget i Malmö

Sen en tid tillbaka har det både i Malmö och Göteborg förekomit ett antal skottlossningar och bombattentat som har med uppgörelser inom den organiserade brottsligheten att göra. I Göteborg är det klart att många av de inblandade personerna har kopplingar till gangstergängen Tigrarna, X-team och Asir. Men även Naserligan har varit inblandad i ett par våldsdåd den senaste tiden. Bland annat en misshandel i Annedal. Våldsdåd som förmodligen inte är kopplade till serien av skottlossningar. I Malmö är det två andra grupperingar som strider, men det är oklart vilka. Eventuellt är det två olika grupperingar inom de jugoslaviska gangsternätverken.

Det senaste inslaget i det skånska gangsterkriget är ett bombdåd mot en restaurang i Lund. Innan har det varit mordattentat i Malmö.

I Göteborg fortsätter också den haltande rättegången mot den så kallade spelkungen, Rade Kotur.

Polsien i Göteborg kommenterar det hela med ”vi tar dem förr eller senare”. Vore det inte bättre att ta dem förr. Som i Danmark kanske?

Intressant?
Borgarmedia: SDS1, SDS2, HD, GP1, GP2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ja, nu tvingades man ju släppa de som danska polisen lagt vantarna på.
    Handfallenheten mot de här gängen är tydligen lika stor på båda sidan sundet.
    Som boende i Malmö blir man förbannad över att de tillåts hålla på med sitt skjutande och sprängande.

  • Jag befarade att jag inte flyttade tillräckligt långt från Malmö, när lastbilen med möbler for till Lund. Pestsmittan sprider sig fortare än jag hinner flytta.

    Varthän härnäst?

  • Pingback: Vilka är det som slåss i gängkrigen? | Svensson()