Alla måste själva få bestämma var de ska bo

Att invandrare inte själva ska få bestämma var de vill bo är faktiskt inget annat än rasism. Om sådana regler införs är det en återgång till gamla tider, då exempelvis romer inte fick bo var de ville eller resa vart de ville. Som väl är har dessa regler tagits bort för länge sen. Att föreslå en återgång till sådana förhållanden, som socialdemokraterna och Veronica Palm delvis gör, där vissa delar av befolkningen lyder under specialregler är verkligen att gå bakåt i utvecklingen.

Det är illavarslande att socialdemokraterna försöker spela på främlingsfientliga strängar på samma sätt som den borgerliga regeringen gör. Ett sådant agerande gynnar varken arbetarna i Sverige, socialdemokraterna eller demokratin. De enda som gynnas av att andra partier spelar på rasistiska strängar är högerpopulistiska rasistpartier som Sverigedemokraterna. Det visar erfarenheter från många av Europas länder, däribland Norge och Danmark. Socialdemokraterna deklarerar dock att man endast i undantagsfall vill lagstifta om detta, om inte andra lösningar kan hittas. Jag menar att det aldrig ska kunna lagstiftas om något sådant, då det är rasism och innebär grundläggande inskränkningar i de mänskliga fri- och rättigheterna.

Förutom detta med bosättningen innehåller dock Veronica Palms debattinlägg flera bra förslag och skrivningar, exempelvis skrivningarna om kontrollen av arbetskraftsinvandringen (i grunden är jag för totalt fri invandring, men det måste finnas reglering så att det inte innebär lönedumpning) så att denna faktiskt kan fungera bra och skrivningarna om solidaritetsbonus till de kommuner som tar mot många flyktingar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Trottens Betraktelser » Låt dom bo vart dom vill!()

 • Henrik

  ”Det är ju skattepengar vi tar från pensionärer, infrastruktur satsningar, brottsbekämpning, vård och omsorg mm och lägger på de som kommer hit.”

  Du sätter fingret på den borgerliga politiken. Samma borgerliga politik som SD står för.

  För inte är det Wallenbergs pengar som omfördelas. Eller de rika på djursholm som får pengar för att invadrade kvinnor ska springa runt och städa i deras lyxvillor.’

  Din lösning verkar, tyvärr, ställa oss arbetare mot varandra. Hur vore det att gå till botten med din logik? Att kräva att de rikas förmägenheter beslagtas och omfördelas till oss arbetare.

  Eller sträcker sig inte snudan så långt?

 • Lars

  Henrik:
  ”Din lösning verkar, tyvärr, ställa oss arbetare mot varandra. Hur vore det att gå till botten med din logik? Att kräva att de rikas förmägenheter beslagtas och omfördelas till oss arbetare.”

  Hur har du tankt att gora det rent praktiskt? Mycket hogre skatter, att inga privata foretag tillats, lag om lika lon for alla, eller helt enkelt en revolution dar de rika (var gar forresten gransen?) helt enkelt tvingas lamna ifran sig allt de ager?

 • ida buren

  Att flyktingar inte själva får bestämma var de skall bo är ett tufft men bra beslut. Det finnes ett antal kommuner dit många flyktingar/invandrare söker sig på grund av att anhöriga eller landsmän bor där. Dessa kommuner har problem med både ekonomi och logistik, var skall dom bo?, var skall barnen börja skola? etc. Förslaget baserar sig på en solidaritet mot dessa kommuner och de som bor i dom redan nu, att ge alla en chans att etablera sig i sin nya hemkommun.

  Rikta istället er kritik mot alla dom kommuner som inte tar emot flyktingar. Ofta är det rika kommuner, i Stockholm t ex Danderyd och Vaxholm.Det är dags för dom att hjälpa till.

  PÅ lång sikt tror jag detta är bästa lösning, at ansvaret fördelas jämnare mellan kommuner och att de som redan bor i Södertälja och Botkyrka får en chans att installera i Sverige på ett bra sätt.

  För de nyanlända flyktingarna kan förslaget kännas hårt, men jag troe det är nödvändigt!
  som redan har tagit ett så stort ansvar

 • Anders_S

  Ida: Det är ett rasitiskt förslag. Att ha olika lagar för olika grupper av människor är diskriminering och i detta fall rasism.

 • Henrik

  Lars: Självklart att beskatta de rika så hårt som möjligt. Jag tycker det framgår ganska tydligt i min text.
  Om du är så jävla naiv så du tror att borgarna kommer sluta förtrycka arbetarklassen efter att vi slängt ut alla invandrare, då får du nog gå tillbaka till skolbänken igen.

 • Lars

  Henrik:
  ”Lars: Självklart att beskatta de rika så hårt som möjligt. Jag tycker det framgår ganska tydligt i min text.
  Om du är så jävla naiv så du tror att borgarna kommer sluta förtrycka arbetarklassen efter att vi slängt ut alla invandrare, då får du nog gå tillbaka till skolbänken igen.”

  Jag har redan suttit i skolbanken alldeles for lange…

  Skrev jag nagonting i mitt inlagg om invandrare? Jag har absolut ingenting mot invandrare och anser att de ska fa bo precis vart som helst precis som jag vill kunna leva var som helst, i Sverige och utomlands. Det jag fragade var bara hur du har tankt beslagta rikas formogenheter och omfordela dem. Forstar jag dig ratt att du vill ha 100% skatt pa rika. Forklara garna var gransen gar mellan mellan arbetare, medelklass och rika?

  Vad tror du att ”de rika” kommer att gora om skatten i Sverige blir 100% for dem. De flyttar saklart, och vad hander da?

 • Henrik

  En inkomst på 30 000. där går gränsen för vad ett samhälle borde acceptera i inkomst. Allt annat borde betraktas som stöld.

  Flyttar dom får dom göra det. Ut med packet! Här är biljetten! Fabrikerna står kvar. Och jag tipsar gärna våra klassbröder och systrar i resten av världen om deras nya adress.

  ps. ber om ursäkt för att jag i hastighet lade dig i samma påse som invandrarfientliga.

 • Apan

  Henrik. Det är en djävla tur att sådana som du inte styr Sverige eller ens har speciellt mycket att säga till om. Varifrån kommer ditt hat mot de som tjänar mer pengar än DU anser nödvändigt ? Du inser väl dessutom att du är MINST lika rasistisk som du benämner invandrarfientlig. Enda skillnaden är att du har pengar och inkomst som hat kriteria istället för hudfärg, språk eller religion. Ditt ”de kan dra om det inte passar” attityd låter otäckt bekant …..

 • Anders_S

  Diskussionen om skatter är off-topic och får avslutas. Jag kommer inte att godkänna fler inlägg som skatter.