Byggverksamhet och organiserad brottslighet

Två småföretagare i Bohuslän har försvunnit, efter att de förmodligen varit inblandade i skumma affärer i byggbranschen. En teori är att de hamnat i skuld till organiserad brottslighet. Att kriminella nätverk är aktiva inom byggnadsverksamhet är nu ingen nyhet. Svartjobb och ekonomisk brottslighet inom byggsvängen hör till de brott som organiserad brottslighet oftast döms för. Speciellt är det Hells Angels och deras supportergäng som tycks vara aktiva inom denna typ av brottslighet. Men även Bandidos och Brödraskapet Wolfpack figurerar i branschen.

Bägge männen, den en från Uddevalla och den andre från Ljungskile har varit utsatta för hot innan de försvann. Det är bland annat detta samt de underliga omständigheterna från själva försvinnandena som har fått polisen att misstänka att de blivit dödade av personer från nåt kriminellt gäng.

Båda de försvunna har förekommit i flera utredningar om ekonomisk brottslighet, svartjobb och bokföringsbrott. Båda har skulder och är kända av polisen. Kopplingen med kriminella nätverk verkar som jag ser det ganska uppenbar. Brottsligt företagande är inte heller något direkt okänt.

Intressant?
Borgarmedia: BL1, BL2, BL3, BL4, BL5, SVD1, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements