Fredsprocessen(?) och valet i Israel

En ledare i DN skriver om valet i Israel och skriver att det är troligt att den extremkonservative Benjamin Netanyahu kan vinna valet:

Valet i morgon kan resultera i att Benjamin Netanyahu blir premiärminister. Då begravs det lilla som finns kvar av fredsprocessen.

En liten undran bara; Vilken fredsprocess? Den som betsått i att man isolerat Gaza och förnekat folket där ordentliga försörjningsmöjligheter? Den som bestått av att Israel brutit vapenvilan och sedan när Gaza också gör det så bombar Israel stora delar av Gaza-remsan till grushögar och dödar därvid cirka 1 300 personer, huvudsakligen civila inklusive mer än 400 barn? Är det den fredsprocessen DN menar? Den fredsprocess där antalet bosättningar på ockuperad mark, på Västbanken, ständigt ökar, där palestinierna ska spärras in av en stor mur? Är det detta som DN menar är en fredsprocess?

Sanningen är att det inte finns nån fredsprocess, att det inte på länge funnits nån sådan. Israel och omvärlden pratar med Fatah, som inte har ett skit att säga till om i Gaza och vägrar prata med den organsation som vann valet i Palestina, Hamas. Så kan inte en fredsprocess drivas och därför har det inte på många år funnits ens en tillstymmelse till fredsprocess. DN snackar helt enkelt skit. Om Netanyahu vinner valet, om Livni vinner valet, om Barak skulle vinna valet, så spelar det igen större roll. Politiken kommer att se ungefär likadan ut. Men olika retorik kommer att omge den.

Intressant?
Bloggat: Spånbinge, Jinge, Steve Lando,
Borgarmedia: DN, SVD, VG, DB, SDS1, SDS2, Dagen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det är just det här, världen har börjat öppna sina ögon för Israels falska retorik, men inte våra tidningar i lilla Sverige. Man kan inte tala om fred och samtidigt starta konflikt efter konflikt. Med tanke på hur Knesset ser ut, så kommer även de ”fredsälskande” i Israels regering, vara tvungna att samarbeta och kompromissa med de små fanatiska rasistpartierna (ex Israel vårt hem). Om jag minns rätt var det just frågan om Jerusalem som fällde den nuvarande regeringen.

 • Johnny

  Idag är det val i Israel, och om det finns det givetvis en del Svenskar som tycker att det är mindre bra. Det kan vara ”fel” parti som vinner valet i Israel enligt dessa. Men egentligen är det inte ett argument som är hållbart då dessa Svenskar ofta är så kallade Israelhatare. För dom har det ingen betydelse vilket parti som vinner i Israel då de i slutändan ändå vill se Israel gå under.

  Hur som helst, för oss som inte är Israelhatare, utan vänner av demokrati och fred, ja för oss är det spännande att se vilket parti som vinner valet i mellanösterns enda demokratiska land – Israel.

  Shalom.

 • Haha, visst är det kul med dessa patetiska propaganda kommentarer! 😀

  Fast det är klart, för de som är vänner av fred och demokrati spelar det naturligtvis en viktig roll att vare sig Arbetarpartiet, Kadima eller Likud vinner. Alla dessa partier är för en utbyggnad av bosättningarna och behållandet av stulen mark. Dessutom är alla dessa partier mot demokrati då de försökte förbjuda de palestinska partierna från att ställa upp i valet.

  Självklart är annars Libanon långt mer demokratiskt än Israel.

 • fuck em

  prata inte om demokrati din hycklare alla upplysta vet att israels grunder e falska.fred kommer aldrig bli av så länge denna terror regim fortsätter att vistas i palestiniernas land

 • Pingback: lite om det israeliska valet och de efterföljande krigen « Kritikerbloggen()