Ingenting kommer att lösas

Saab:s VD snackar bara skit. Det säljs i princip inga bilar och det säljs ännu färre bilar av märket Saab. Frågetecken har kanske rätats ut. Men det handlar ju bara om kosmetika. Saab är ett företag utan försäljning, utan vinster på länge, utan köpare och utan framtidsutsikter.

Det spelar ingen roll att Saab-chefen Jan-Åke Jonsson och näringsminister Maud Olofsson som ett mantra upprepar att det finns intressenter, eventuella köpare. Det finns ingen som idag vill ta över Saab och driva det vidare i den form det har idag, med tillverkning av bensinbilar. Olofsson och Jonsson slår bara blå dunster i ögonen på folk. Det bästa folk kan göra att sluta lyssna på överheten och agera själva. Arbetarna på Saab bör ockupera fabriken, lägga fram krav på hur de vill ha det och kräva detta av regeringen och företagsledningen (inklusive GM).

Intressant?
Borgarmedia: SVD, AB, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Mauds dödsdans för trollhätteborna()

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Socialisera Saab under arbetarkontroll()

 • Strutsman

  Det säljs visst Saabar. Om man på något sätt lyckas skala ner produktionen utan att kostnaderna blir astronomiska, så kommer Saab att kunna överleva med mindre upplaga. Kanske i samarbete med någon annan biltillverkare som står för delar av produktionen&utvecklingen. Men särskilt sannolikt ser det ju inte ut i dagsläget, och vi kan ju inte räkna med att alla jobb blir kvar om inte försäljningen ökar drastiskt.

  Men som någon klok person sa; försäljningen av Volvo lär ju öka om Saab går i konkurs. Framförallt hos svenskar, men kanske även på andra marknader där svenskhet är exotiskt eller förtroendeingivande.

 • Högutbildad

  Bill Gates har en säck pengar som han behöver bli av med. Dessutom vill han skänka till de behövande (han är dock inne på fel spår – avskaffa malarian) och bli odödlig. Kom igen Saab Fan Club – skicka ett tiggar-mail!

  Men skriv om det som u-hjälp för fan. Inte som en affärsinvestering. Gates är för smart för att köpa ett företag som gått med vinst ett år sedan starten på 70-talet. Era odds är inte så dåliga. Gates kör Saab. Oddsen är bättre än att GM överlever. GM är lika modernt som en Essomack, där mackägaren tror att bensinpriset är 3 kr o 50 öre för evigt. En företagsledning full av kusiner till Kapten Stofil. Lycka till.

 • El Auto

  Vattenfall tycks ha gåyy om pengar!
  De kanske kan gå in och köpa SAAB samt få fram massor med miljöbilar eller elbilar!

 • Petter

  Högutbildad

  Gates välgörenhetsorganisation är i storlek med Sida. De har inte i närheten med pengar alltså. De rika knösarna har mycket mindre pengar än du tror och Buffets pengar (egentligen aktier) spenderades inte på ett år utan förvaltas fortfarande.

  El Auto

  Ja riksbanken har gott om pengar. Det är lånade pengar de köper Nuon för. Dussintal banker det handlar om dock, så det är många centralbanker som indirekt lånar ut till dom.