Opel ska ju också läggas ner

Enligt information jag fått från tyska fackföreningskontakter är det snarare frågan om när Opel läggs ner, än om. Uppgifterna är också lätta att hitat på utländska bloggar och i internationell media. Att då föreslå Opel som ägare till Saab är ju totalt meningslöst. Ett konkursmässigt företag kan inte rädda ett annat konkursmässigt företag. Dessutom är det att lura folk. Opel som ägare är inget alternativ. Opel ska alltså förmodligen läggas ner, precis som Saab.

Att inte Saabs VD verkar fatta att hans företag är dödsdömt verkar ju konstigt och det stämmer säkert inte. Utan istället är det propaganda som gör att han agerar som han gör. Genom att sprida ut dimridåer försöker man hindra arbetarna på Saab från att ta kamp för sina jobb. Även Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt tycks fantisera fritt i sammanhanget, ett konkursfärdigt företag som GM kan inte ta nåt ansvar.

Intressant?
Borgarmedia: PA, SVD1, 2, VA,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Lasse

    Jag tror också att Opel kan komma att läggas ner. Både svenskar och tyskar minskar på överkapacitetskostymen. Kvar blir Volvo i Sverige och VW-BMW-Audi-Mercedes i Tyskland. Ford är nog i riskzonen men kan kanske komplettera som lågprisvariant. Fransmännen håller emot med statstöd (läs statsdöd)till sina bilmärken Renault, Peugeot och Citroen. Det går inte hur länge som helst. Där kommer säkert ett eller två av märkena läggas ner.