Integritetsfientliga moderater och sossar

Två svenska partier med representation i EU-parlamentet har ständigt röstat för mer kontroll och övervakning, inskränkningar i den personliga integriteten och begränsningar när det gäller internet. Det är de två betongpartierna moredaterna och socialdemokraterna. Hos moderaterna finns det dock en person som utgör ett undantag, Christopher Fjellner.

När det gäller datalagringsdirektivet, vars initivtagare är socialdemokraten Thomas Bodström så var det bara 4 svenska parlamentariker som var för, nämligen 4 socialdemokrater. Även Ipred röstade socialdemokraterna (och moderaterna) för. Därför är detta rent hyckleri:

Förra veckan släppte de svenska Socialdemokraterna i parlamentet en rapport om integritetsfrågor i EU. Ipred, datalagringsdirektivet, telekompaketet och handelsavtalet Acta finns bland punkterna som tas upp.

”Vi har blivit allvarligt oroade av den samlade effekten för integritet och rättssäkerhet av den mängd lagstiftning som nu i snabb takt införs”, inleder man rapporten.

På andra sidan finns två andra svenska partier, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Det har alltid röstat mot integritetskränkande åtgärder och mer kontroll och övervakning. De har alltså alltid försvarat integriteten och öppenheten. Junilistan, Folkpartiet och Centern följer oftast också samma linje, medan kristdemokraterna oftast gör som socialdemokraterna och moderaterna.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Israel på väg mot – Fascism, Björn Nilsson skriver Passa dig, Margot!, kimmuller skriver Föreslå låtar till “Per i Gropen”-skivan!, Anders_S skriver Omodern kultur når inte ut – Odells gör det!, kvinnopolitisktforum skriver Introduktionstext till tema arbetsmiljö

Advertisements

2 Replies to “Integritetsfientliga moderater och sossar”

Kommentarer inaktiverade.