Holländare råkar illa ut i kontakten med Göteborgs gangsters

En oskyldig holländare som inte verkar ha något med Göteborg elller göteborgs gangsters att göra har blivit nedskjuten i Biskopsgården i Göteborg. Han var i Göteborg med sitt fotbollslag. Polisen spekulerar i om att han på något sätt kommit i konflikt med några personer när han var i Biskopsgården för att hämta grejer.

De flesta besökare är totalt ovetande om att staden har ett av de större problemen med organsierad brottslighet och gängbildning i Europa. Inte heller är detta något som Göteborgs politiker vill ska komma ut. Det stämmer liksom inte med den internationella bilden av Sverige och det stämmer inte med den propgandabild av Göteborg som politikerna vill ha. ”Det glada och goa Göteborg”.

Samtidigt ska vi dock komma ihåg att brottsligheten i Sverige och i Göteborg är mycket låg vid en internationell jämförelse. Sverige och Göteborg är mycket fredliga och lugna områden där de flesta människor inte löper någon risk för att bli utsatta för brott och våld. Ett sådant fall som i Biskopsgården är något mycket ovanligt och ett slgas undantag som bekräftar regeln.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Holländare råkar illa ut i kontakten med Göteborgs gangsters”

  1. Jag fattade inte om Göteborg har eller inte har ett av Europas största problem med organiserad brottslighet. Du lämnar motsägelsefull information i texten.

  2. Ett av Europas största problem med organiserad brottslighet, men mindre kriminalitet i det stora hela. Det är inte motsägelsefullt utan ganska vanligt.

Kommentarer är stängda.