Demonstrationerna mot Stockholmsprogrammet

Det handlar inte om demonstrationer mot EU-mötet i Stockholm. Det handlar om demonstrationer i samband med EU-mötet. Demonstrationer som riktar sig mot de repressiva och kontrollerande åtgärder som EU vill införa. Demonstrationer som riktar sig mot Stockholmsprogrammets flyktingfientlighet, mot den fokusering på övervakning, kontroll och repression mot fattiga, och mindre bemedlade som genomsysra de förlag som finns inom Stockholmsprogrammets ram:

Men trots att Stockholmsprogrammet innehåller få konkreta förslag finns en oro för både en hårdare flyktingpolitik och fler integritetskränkande lagar inom EU i framtiden.

– De formuleringar vi sett pekar på strängare kontroller, mer övervakning och framför allt hårdare gränsbevakning som ett led i att urholka asylrätten, säger Love Källman på Aktion mot deportation som anordnar en demonstration på Södermalm i dag.

Han anser att EU:s flyktingpolitik stänger ute människor och gör det omöjligt för behövande att ta sig till Europa.

– Hade det funnits legala vägar att ta sig in på skulle människor inte sätta sig i en container i en vecka och hoppas på att komma fram. Den hårda gränsen skapar en marknad för flyktingsmuggling, men EU vill lösa ett problem man själv har skapat med ännu strängare gränskontroller, säger Love Källman.

I dag samlas också en rad organisationer och politiska grupper i Humlegården för en manifestation som Nätverket Svart måndag står som arrangör för. Här står integritetsfrågorna i fokus och på flera bloggar pågår nu diskussioner om vad Stockholmsprogrammet kommer att innebära för öppenheten inom EU.

Demonstrera:
15 Juli kl 17.00
Samling på Södermalms torg i Stockholm.
Avmarsch mot Medborgarplatsen där det kommer bli tal och musik.

Intressant?
Bloggat: Trotten, Esbati, Peter Andersson, Morian,
Borgarmedia: SVD1, 2, HD1, 2, EX1, 2, DN, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , ,

Advertisements
 • Pingback: SugBloggen » Blog Archive » Ask – titta dig i spegeln()

 • Pingback: Danska piratpartiet bildar ungdomsavdelning | Kulturbloggen()

 • Pingback: Neil Young - Four Strong Winds : Alliansupproret()

 • Jimmy Windeskog

  Ja att du hypar en demonstration som demokrater håller sig borta ifrån då bla AFA-personer välkommnas är väl inte så förvånande…

  Same old, same old…

 • Var det där ett skämt? Ska man låta bli att uttrycka sin åsikt för att någon annan råkar ha samma? Ska vi låta bli att bygga motorvägar för att Hitler gillade sådana? Ska vi bli för avlyssning för att AFA råkar vara emot?

  De ”demokrater” som inte vågar demonstrera för att någon procent av demonstrationståget kan ha fel åsikter är inte mycket att hålla i handen när det åskar.

 • Pingback: Stockholmsvänstern » Stockholmsprogrammet i grunden rasistiskt. Så klart.()

 • Gustav H

  Tja, nu kanske jag minns fel om upplägget, men man kan ju ta upp de nazister som ville vara med och demonstrera mot bombningarna i Gaza tidigare i år – dem ville man väl från vänster inte göra gemensam sak med? På helt förståeliga grunder, givetvis. Så visst kan man göra skillnad på demonstranter och demonstranter, trots likartade paroller.

  Fanns det inte flera demonstrationer mot Stockholmsprogrammet förresten? Har för mig att det pratades om detta… I så fall man kan ju gå och stå med de man tycker om. 😉

 • Gustav, du menar de från ”Döda Negerna” som demonstrerade för Israel? Det fanns inga nazister som demonstrerade mot bombningarna i Gaza.

  Men visst. Jag har varit på en palestina demonstration där en man vecklade upp en banderoll där det stod ”Stoppa judestaten”. Vi tvingade honom att ta bort den. Det har inte hindrat mig att gå på fler demonstrationer. Att gå på en demonstration i ett syfte innebär inte att man har varenda åsikt gemensamt med de andra deltagarna.

  Visst kan alla ha varsin demonstration på stan, men det lär knappast bli något folk lägger märke till. Inte heller i detta fall.