Få människor på demonstrationer i Stockholm

Men naturligtvis förflöt allt lugnt. Att det var få förklaras av några saker. Att demonstrera i samband med ett EU-toppmöte kan uppfattas som att man är för att Sverige ska lämna EU, en åsikt som allt färre människor omfattar. Vidare har propgandan och reklamen för demonstrationernan varit usla. Först för några dagar sen var det känt utanför små kretsar att det skulle bli demonstrationer, var och varför. Och dessutom vägrade de borgerliga motståndarna till Stockholmsprogrammet att demonstrerar tillsammans med flyktingaktivitserna som plnareta sin demonstration betydligt längre än Nätverket Svart Måndag. Av allt att döma var dock vänsterns demonstration på Södermalm större än borgarnas i kanten av Östermalm.

Men överlägset viktigaste anledningen till låga deltagarsiffror i demonstrationerna är förstås att det är mitt i semestern. Folk är nere på Bohuskusten, på Gotland, Öland och i skärgården och tar det lugnt i sommarstugan. För frågorna är fortfarande aktuella och hade dragit betydligt fler till demonstrationerna om de varit efter semestern. Flyktingpolitik, vervakning, kontroll och repression är allvarliga problem som folket inte kan låta makthavarna, borgarklassen och deras hantlangare politikerna, bestämma över.

Och förstås tror jag ingen väntat sig några massdemonstrationer. Även om man kanske förvänatat sig över 1 000 demonstranter vardera i de två demonstrationerna.

Intressant?
Bloggat: Peter Karlberg, Erik Laakso, Badlands, Anarkisterna, Björnbrum,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, Sydsvenskan, DN, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

Advertisements

8 Replies to “Få människor på demonstrationer i Stockholm”

 1. En blänkare om en on-line petition ”Nej till Tony Blair som EU-president”, väl värd att puffa för.

  /www.gopetition.com/online/16745.html

 2. Med Blair som EU-president kommer EU aldrig att kunna få ett förtroendefullt förhållande till den muslimska världen. Med Blair som EU-president ökar risken för att EU-medborgare som befinner sig i mellanöstern väljs ut som offer av terrorister.

  Det minsta man kan begära av Blair är att han erkänner att Irak-kriget var ett misstag, men det har han aldrig gjort.

 3. Kanske skulle det ha varit lite fler om inte arrangörerna av demon i Humlegården hade ägnat så mycket kraft åt att snacka skit om demon på Södermalmstorg? Som att den var arrangerad av våldsbenägna, och dylikt.

  En effekt av sånt här skitsnack är ju att den som inte är så insatt börjar tveka och sen kanske inte går till någondera.

  Och kanske det var det som var meningen.

 4. Nej, det var inga imponerande demonstrationer på det stora taget.

  Anmärkningsvärt (eller kanske inte vid närmare eftertanke) också att många utav Sveriges ledande politiska bloggare inte lyckas mobilisera några andra än sig själva. Det är lite ”interna klubben”-varning på den liberala delen av integritetsrörelsen.

 5. Det skulle bli större demonstrationer om Stockholmsprogrammet var känt utanför den ”interna klubben”.

 6. Smått eller stort,huvudsaken är att lågan hålls vid liv och att sanningen om verkligheten bakom de tjusiga kulisserna sprids utan uppehåll.Tips-The Obama deception på youtube

Kommentarer inaktiverade.