Återigen – straff, kontroller och övervakning som lösning

Björklund och den borgerliga regeringen är helt enkelt otroliga. Först skapar man ett problem, i detta fall betygsinflation och klassorättvisor genom att privatisera skolväsendet (det ska väl sägas att den så kallade oppositionen också är medskyldiga). Men lösningen från borgarregeringens sida är deras egen. Än så länge i alla fall. Lösningen är, inte helt oväntat, mer kontroller och övervakning.

För enligt Björklund och de andra borgerliga ministrar är det lösningen på det mesta. Funkar det inte – övervaka mer. Har det uppstått ett problem – fler kontroller. Jag tycker nog det vore bättre att ta bort själva orsaken till problemen än att kontrollera och övervaka allt mer och mer. Dessutom kommer det knappast att fungera. Ökad övervakning oh konroll gör sällan det. Och just Björklundsförslag i detta falla kommer garanterat inte att fungera. Av andra skäl. Det är bara en kontroll av en delmängd av de nationella proven som Björklund vill införa.

I fallet med skolan är själva privatiseringen problemet. Svaret är det självklara. Gör åter skolan til en skola som är lika för alla. En enhetsskola i offentlig regi, en folkskola.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements